Nieuws

Gudde: Feyenoord niet in geldnood door stadion

on

Feyenoord-directeur Eric Gudde ontkent dat de club in de problemen komt als de bezoekersaantallen licht tegenvallen. Dat zei hij op TV Rijnmond, waar hij in debat ging met Leo de Kleijn van de SP.

De gemeente moet een keuze maken voor een garantstelling van 165 miljoen euro voor het stadion. Oppositiepartij SP stemt tegen het plan.

Tegenstanders zeggen dat als er ook maar een paar duizend mensen minder komen naar de wedstrijden het stadion al niet meer te betalen is. Maar volgens Gudde is dat onjuist.

De deelnemers aan het debat keken ook terug op de gevoerde procedure tot nu toe. Leo de Kleijn van de SP zei dat de directie van Feyenoord heeft laten afweten om draagvlak te krijgen. ”Als je het besluit neemt om een nieuw stadion te bouwen, zorg dan dat je daarvoor ook draagvlak krijgt. Jullie hebben jullie bijna nergens laten zien”, aldus De Kleijn.

Maar Gudde zegt dat er wel genoeg is gedaan om de plannen uit te leggen: ”Het was een lang traject voor een solide zaak. Nieuwbouw zal een katalysator zijn van Rotterdam-Zuid.”

Bron: Rijnmond.nl

You must be logged in to post a comment Login