Nieuws

Gudde: ‘Duel onder normale omstandigheden’

on

Feyenoord speelt donderdagavond in Kiev de heenwedstrijd tegen Zorya Luhansk “onder normale omstandigheden”. Dat zegt directeur Eric Gudde op Radio Rijnmond vanuit de hoofdstad van Oekraïne, waar de selectie van Feyenoord vandaag in de namiddag ook zal arriveren.
Gudde is samen met teammanager Bas van Noortwijk eerder naar Kiev gegaan om met de situatie met eigen ogen te zien. Volgens de UEFA en het Ministerie van Buitenlandse Zaken kan de wedstrijd van de Rotterdammers daar gewoon gespeeld worden, ondanks de onrust in het land.

“In het Oosten van Oekraïne is het momenteel echt een janboel,” zegt Gudde. “Maar we hebben ook beelden gezien in Nederland vanuit Kiev en dat is ook onprettig. Ik ben hier nu, je kan er gewoon over straat. We krijgen wel politiebegeleiding richting het stadion maar dat is niet ongebruikelijk, dat maken we vaker mee.”

Minister Timmermans sprak de selectie en directie van Feyenoord eerder deze week nog toe, om de ongerustheid bij de club weg te nemen over de reis naar Oekraïne. “Het verhaal van Timmermans klopt,” bevestigt Gudde. “Maar wat ik net zeg, in Nederland zien we ook andere beelden uit Kiev. Het thuisfront voelt het dus niet. Daarom maken we er dus een bliksembezoek van en gaan we gelijk na de wedstrijd terug naar Nederland. Hopelijk met een goed resultaat, want in het stadion kan gewoon een normale wedstrijd gespeeld worden.”

Bron: Rijnmond.nl

IMG_6644.PNG

You must be logged in to post a comment Login