Nieuws

Gudde: ‘CL of EL scheelt toch een hoop geld’

on

Naast een groot sportief belang, heeft de wedstrijd in de derde voorronde van de Champions League tussen Besiktas en Feyenoord toch vooral ook een groot financieel belang. Dat onderstreepte algemeen directeur Eric Gudde desgevraagd nog maar eens, vlak voordat hij met de ploeg afreisde naar Istanbul.

”Als je puur kijkt naar inkomsten in de groepsfase, levert de groepsfase van de Champions League ongeveer veertien of vijftien miljoen euro op”, rekent Gudde voor. Volgens de directeur levert deelname aan de poulefase van de Champions League, niet voor niets het miljoenenbal genoemd, sowieso een startpremie op van 8,6 miljoen euro. Bij de Europa League ligt dat bedrag op 1,3 miljoen euro.

“Ik denk dat je stadion over het algemeen ook voller zal zitten in de Champions League, omdat je dan tenminste één of twee gerenommeerde tegenstanders erbij hebt zitten”, vertelt Gudde. ”Dus dat scheelt nog al een hoop geld.”

Mocht Feyenoord door Besiktas worden uitgeschakeld, is de ploeg nog allerminst zeker van deelname aan de poulefase van de Europa League. Daarvoor moeten dan eerst weer play-offs worden gespeeld. Toch zou Gudde niet op voorhand blij zijn met een plekje in de poulefase van de Europa League. ”Daar ga ik donderdag als we terugvliegen pas iets over roepen. Voorlopig, en dat moet een sportman volgens mij ook altijd doen, zetten we alles op die overwinning zodat je in die Champions League play-offs komt.”

Bron: Rijnmond.nl

20140805-170216-61336637.jpg

You must be logged in to post a comment Login