Nieuws

Gudde bevestigt betrokkenheid Feyenoord-medewerker

on

Algemeen directeur van Feyenoord Eric Gudde bevestigt dat een medewerker van Feyenoord betrokken was bij de rellen in Rome deze week. Ook zei Gudde dat er hooligans in de bus van de Feyenoord-directie hebben gestaan. ”Er moet een wet komen, waardoor deze mensen echt hard aangepakt kunnen worden”, aldus Gudde.

De mensen die in de bus aanwezig waren zijn volgens Gudde herkend. ”Op het moment dat we de relschoppers echt kunnen traceren, gaan wij er alles aan doen wat we kunnen. Dat er een medewerker van Feyenoord bij betrokken is klopt, en daar zal ik, nadat ik wederhoor heb toegepast, passende maatregelen voor gaan nemen.

Toch staat de algemeen directeur nog altijd achter de woorden die hij eerder deze week formuleerde. ”Ik wil afstand nemen van de achterlijke mensen die de boel vernielen, we zijn ons wel degelijk bewust van het gedrag, maar wij associëren ons er niet mee.”

Gudde benadrukt dat degene die met een stadionverbod zijn afgereisd naar Rome niet te controleren zijn. ”In Rome kon je op de wedstrijddag nog aan kaarten komen. Via de KNVB hebben zij een stadionverbod, maar daar moet ook een reisverbod bijkomen. Een enkelband of iets dergelijks, zodat ze niet in de auto kunnen stappen en overal heen kunnen rijden. De voetbalwet moet worden aangescherpt. In Engeland is het misschien makkelijker, omdat er zee tussen zit, maar het moet in Nederland makkelijk mogelijk zijn.”

Op de vraag of hij zeker weet dat er geen geregistreerde Feyenoord-supporters betrokken waren bij de rellen, moest Gudde het antwoord schuldig blijven. ”Dat gaan we uiteraard ook uitzoeken”, besluit de algemeen directeur.

Bron; Rijnmond.nl

(null)

You must be logged in to post a comment Login