Feyenoordinbeeld

Gudde beraadt zich nog op positie Eredivisie CV

on

Eric Gudde stapt nu nog niet op als commissaris van de Eredivisie CV. De Feyenoorder twijfelt nog of hij zich solidair zal verklaren met Toon Gerbrands, die zijn functie neerlegde. Gerbrands vindt dat zijn integriteit is aangetast door collega Jeroen Slop van Ajax.
.

Gerbrands en Gudde pleitten er vorige week voor om een tijdelijke raad van commissarissen bij de KNVB te installeren. Jan Hommen (ex-commissaris PSV) was al benaderd door KNVB-sponsor ING om de voorzitter van die tijdelijke rvc te worden. Hommen is voormalig topman van ING. Hij zou met een vertegenwoordiger uit de Eredivisie en een afgevaardigde uit de Jupiler League kwartiermaken in Zeist en de nieuwe rvc voorbereiden.

.

Voor het tijdelijke commissariaat was onder anderen Gerbrands in beeld. Slop suggereerde vervolgens dat er in Zeist een soort PSV-coup zou plaatsvinden die mogelijk ook zou leiden tot de aanstelling van Brabander Gijs de Jong.

.

De Ajax-directeur kreeg bijval van onder meer FC Utrecht en FC Groningen. Gudde en Gerbrands werden compleet verrast door de vijandige stemming tijdens de clubvergadering en kwamen erachter dat een subgroep vooraf had gebeld om de voorstellen te torpederen. Zij waren hierover niet ingelicht door ECV-directeur Jacco Swart.

.

Gerbrands distantieert zich van deze achterkamertjespolitiek en ziet ook geen basis meer om nog samen te werken met Swart. Is er voor Gudde nog wel voldoende draagvlak om te blijven? ‘Ik beraad me nog’, zegt de Feyenoorder. ‘Op dit moment is weggaan geen optie. Het is een lastige afweging. Enerzijds ben ik loyaal aan Toon Gerbrands, maar anderzijds was het integriteitsverhaal niet tegen mij persoonlijk gericht. Tevens heb ik loyaliteit naar andere collega’s die achter onze lijn stonden.’

.

Naast Gerbrands sneuvelde vorige week ook ECV-commissaris Henk Kivits. Daardoor is Gudde nog de enig overgebleven commissaris.

.

Bron: Vi.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login