Nieuws

Guardiola: ‘Kolkende Kuip is in het voordeel van Feyenoord’

on

Pep Guardiola denkt dat Manchester City het allesbehalve makkelijk gaat krijgen tegen Feyenoord. De Spaanse oefenmeester laat weten onder de indruk te zijn van de Rotterdammers en de Nederlandse landskampioen absoluut niet te onderschatten.

“Of dit voor ons een makkelijke start is? Waarom dat? Feyenoord heeft gewoon meer prijzen gewonnen dan Manchester City”, zegt Pep op de persconferentie, geciteerd door het Algemeen Dagblad. “En geschiedenis telt mee; zeker. Dit is geen gemakkelijk duel. Ik heb heel, heel veel respect.”

De kolkende Kuip kan volgens Guardiola een groot voordeel zijn voor Feyenoord. “Ik weet hoe sfeer in dit stadion kan zijn. Als je verwacht dat ik zeg dat wij veel beter zijn dan Feyenoord, dat zeg ik niet”, aldus Pep, die fan is van het Feyenoord-stadion.  “Ik weet veel van Feyenoord en het stadion. Ik weet ook dat de spelers van het Nederlands elftal liever hier spelen dan in Amsterdam.”

Pep prijst ook Van Bronckhorst, die Feyenoord voor het eerst sinds 1999 de landstitel bezorgde. “Ik zie de hand van Van Bronckhorst. Een echt typisch Hollands vleugelteam. Hij was een speciale voetballer en een speciaal mens. In Barcelona had Van Bronckhorst het vaak over Feyenoord en De Kuip. Geweldig dat hij zijn club nu succes bezorgt.”

Bron: voetbalprimeur.nl

You must be logged in to post a comment Login