Nieuws

‘Grote schade door debacle rond nieuwe Kuip’

on

Aandeelhouders van Stadion Feijenoord willen dat stadiondirecteur Jan van Merwijk en de raad van commissarissen van De Kuip verantwoording afleggen over het mislukken van de plannen voor een nieuw stadion. Dat meldt het Algemeen Dagblad zaterdag.

Volgens de aandeelhouders zijn er ‘grote procedurele en inhoudelijke fouten’ gemaakt. “Stadion Feijenoord NV heeft hierdoor grote financiële en reputatie schade opgelopen, alleen al vanwege de grote kosten die met de planontwikkeling zijn gemoeid”, aldus de Vereniging Aandeelhouders Stadion Feijenoord (VASF), die 43 procent van de aandeelhouders vertegenwoordigt.

De VASF wil dat de personele gevolgen, de verplichtingen die zijn aangegaan en de al gemaakte kosten in kaart worden gebracht. De vereniging verzoekt de directie en de commissarissen om een buitengewone algemene vergadering uit te schrijven. Bij onbevredigende antwoorden stapt de VASF naar de Ondernemingskamer.

Kuip-directeur Van Merwijk meldt dat er na de zomer een vergadering van aandeelhouders wordt gehouden. “We hebben tijdens de informatieve bijeenkomsten in april van dit jaar afgesproken dat er na de besluitvorming een aandeelhoudersvergadering zou plaatsvinden. Ondanks dat er geen besluitvorming is geweest, lijkt het toch verstandig zo’n vergadering uit te schrijven. Dat gaat we dus doen. En dan zal er op de vragen antwoord worden gegeven.”

Bron: Voetbalprimeur.nl

You must be logged in to post a comment Login