Nieuws

Groningse sportstudenten leren van Koeman in De Kuip

on

Trainer Ronald Koeman heeft donderdagmiddag zo’n vijftig studenten van het Alfa-college uit Groningen ontvangen in De Kuip. Nadat de leerlingen ’s ochtends al aandachtig de ochtendtraining op Varkenoord hadden bestudeerd, waren ze te gast in de persruimte van De Kuip. Daar kregen ze alle gelegenheid om vragen te stellen aan de hoofdtrainer van Feyenoord, die uitgebreid de tijd nam om onder meer zijn visie en ervaringen als trainer toe te lichten.

De aanwezige studenten volgen de opleiding Sport & Bewegen aan het Alfa-college in Groningen, waar ze leren voor een toekomst als sportleraar of trainer. Ze hadden hun bezoek te danken aan hun docent Barend Beltman, een bekende van Koeman. De twee namen het onder meer als speler van FC Groningen en PSV eind jaren tachtig tegen elkaar op. ‘Een ook zijn vader en broer Erwin ken ik goed’, vertelde Beltman na afloop van de bijeenkomst. ‘Voor de leerlingen is dit een geweldige ervaring. Er zit een aantal echte Feyenoord-supporters tussen. Vooraf hadden ze al veel vragen bedacht die ze aan Koeman wilden stellen.’ Een van de vragen die Koeman op zich afgevuurd kreeg, was hoe hij zichzelf had ontwikkeld tot de trainer die hij nu is. De oefenmeester refereerde daarbij aan zijn opleiding bij de KNVB. ‘In mijn ogen is die opleiding van een zeer goed niveau’, sprak hij. ‘Niet voor niets zie je overal ter wereld Nederlandse trainers aan het werk. De oefenstof is altijd gericht op trainingen met de bal en daar ben ik een voorstander van. Wel vind ik dat we in mentaal opzicht wat kunnen opsteken van oefenstof in andere landen. Daar moeten we onze ogen niet voor sluiten.’ De aandachtig luisterende studenten kregen te horen dat Koeman zijn ogen en oren zelf altijd goed had opengehouden. ‘Toen ik na mijn ontslag bij AZ een tijdje zonder werk zat, heb ik me georiënteerd bij andere trainers en in andere landen. Zo ben ik op bezoek gegaan bij schaatscoach Gerard Kempkes en hockeytrainer Mark Lammers. Ook heb ik bij FC Barcelona en diverse Engelse clubs rondgekeken.’ Tot slot lichtte de Koeman enkele oefeningen toe die de leerlingen ’s ochtends tijdens de training op Varkenoord hadden gezien.

Hij vertelde dat zijn spelers tijdens het uitgebreide partijspel zoveel mogelijk op hun eigen positie spelen en dat de trainingsstaf van Feyenoord oefeningen samenstelt die zowel op individu als het team zijn gericht. De bijeenkomst in de persruimte werd afgesloten met een groepsfoto, waarna Koeman onder een luid en dankbaar applaus de zaal verliet en de leerlingen tevreden de bus opzochten voor de lange terugreis.

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login