Nieuws

GRETIG FEYENOORD SIMPEL LANGS N.E.C.

on

Feyenoord heeft zich zondag hersteld van de bekeruitschakeling van afgelopen week. In De Kuip kwam de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst tegen N.E.C. met name in de eerste helft fris en gretig voor de dag. Steven Berghuis en Eljero Elia tekenden voor rust voor de goals, waarna Nicolai Jorgensen in de slotfase met twee treffers voor de 4-0 eindstand zorgde. Door de zege blijft Feyenoord koploper van de Eredivisie met vijf punten voorsprong op Ajax.
.

 De gretigheid waarmee Feyenoord N.E.C. te lijf ging, werd misschien nog wel het best geïllustreerd door Giovanni van Bronckhorst. Toen een bal in de beginfase over de zijlijn verdween in de buurt van de dug-out sprong Feyenoords hoofdtrainer naar de bal, zodat zijn ploeg razendsnel het spel kon hervatten. Zijn actie leverde hem applaus op van het legioen, maar zorgde er vooral voor dat Feyenoord de druk op N.E.C. kon houden, zoals de ploeg vanaf het begin van de wedstrijd had gedaan.

.

In de wetenschap dat Ajax en PSV door te winnen de druk maximaal hadden verhoogd, was Feyenoord geïnspireerd van start gegaan tegen de Nijmegenaren. De ploeg was, zonder geweldig te spelen, via onder meer Eric Botteghin (schot geblokt) en Eljero Elia (voorzet net over getikt door doelman Joris Delle) al dicht bij een goal geweest, net als Mohamed Rayhi aan de andere kant, voordat er na dertig minuten voor het eerst gejuicht kon worden in De Kuip. Elia stuurde met zijn karakteristieke passerbeweging Mikael Dyrestam het bos in, waarna zijn voorzet door Steven Berghuis snoeihard binnen werd geknald.

.

Elia zelf zorgde er op slag van rust voor dat Feyenoord met een ruimere marge en nog beter gevoel de kleedkamer in ging. Nadat Dirk Kuyt de bal met een handig wippertje bij hem had bezorgd, draaide de linksbuiten vliegensvlug om, om vervolgens uiterst precies raak te schieten in de korte hoek.

.

Het was meteen de laatste actie van Elia, want in de rust werd hij vervangen door Bilal Basaçikoglu. De invaller was direct betrokken bij de eerste grote kans van de tweede helft, door met een splijtende pass Berghuis alleen voor het doel te zetten. De rechteraanvaller miste echter, zoals hij eerder na een combinatie met Rick Karsdorp ook al Delle op zijn weg vond. Ook Jens Toornstra slaagde er niet in Feyenoords derde te maken. Zijn kopbal, uit een afgemeten voorzet van Basaçikoglu, belandde bovenop de lat.

.

Na die misser leek de wedstrijd als een nachtkaars uit te gaan, maar dat was buiten Nicolai Jorgensen gerekend. Feyenoords topscorer pikte in de laatste drie minuten nog twee goals mee. Eerst tikte hij binnen op aangeven van Bart Nieuwkoop, die pas een minuut in het veld stond, en niet veel later gaf de Deen het laatste tikje nadat Basaçikoglu in een duel hoger sprong dan keeper Delle. Daarmee tekende Jorgensen niet alleen voor zijn veertiende seizoenstreffer, maar zorgde hij er ook voor dat Feyenoord qua doelsaldo nog iets uitloopt op de concurrentie. 

.

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login