Gretig Feyenoord O21 boekt vierde overwinning op rij

Feyenoord Onder 21 boekte zaterdagmiddag de vierde competitieoverwinning op rij. De jeugdspelers kwamen met een scherpe en aanvallende spelopvatting geen moment in de problemen tegen de leeftijdsgenoten van N.E.C. Treffers van Ramon Hendriks, Naoufal Bannis (2x) en Noah Naujoks brachten de eindstand op 4-0.

Het verschil op de ranglijst tussen Feyenoord O21 (5de) en VA N.E.C. O21 (6de) was voorafgaand aan het duel slechts twee punten. In de strijd om de vijfde plek nam voornamelijk de thuisploeg het initiatief op Varkenoord. Met succes, want het nadrukkelijk aandringen op de helft van de bezoekers leverde vroeg in de wedstrijd de gewenste openingstreffer op. Het was Francesco Antonucci die met een voorzet uit een hoekschop Ramon Hendriks vond in het strafschopgebied. De verdediger schoot van dichtbij raak en bracht zo zijn team op voorsprong.

De Academy-spelers namen na de openingstreffer geen genoegen met 1-0 en bleven de verdediging van de Nijmegenaren onder druk zetten. Hoofdtrainer Sipke Hulshoff probeerde het de defensie extra lastig te maken door de voorhoede, bestaande uit Francesco Antonucci, Naoufal Bannis en Aliou Balde, regelmatig van positie te laten wisselen. Vlak voor rust leken de verwarringspogingen te werken, want het was Bannis die in de 44steminuut voldoende ruimte kreeg om met rechts zuiver binnen te schieten.

Na rust veranderde het spelbeeld niet en leverde de druk van Feyenoord al snel nieuwe kansen op. Zo werden Francesco Antonucci en Noah Naujoks gevaarlijk met schoten van afstand. Uiteindelijk lukte het de Nijmegenaren niet om de aanvallen van Feyenoord te pareren. Het was aanvoerder Naujoks die raak kopte uit een hoekschop en voor de comfortabele 3-0 voorsprong zorgde. Feyenoord bleef loeren op een kans en uiteindelijk kwam deze nog vanaf 11 meter, na een overtreding in het strafschopgebied van N.E.C. Het was Naoufal Bannis die met zijn tweede goal van de middag de eindstand op 4-0 bracht.

De jeugdspelers van Feyenoord en Voetbalacademie N.E.C. treffen elkaar snel weer. Op dinsdag 23 november reizen Sipke Hulshoff en zijn team richting Nijmegen voor een uitduel met de tegenstander van vandaag (aftrap 14:00 uur).

Feyenoord O21 – VA N.E.C. O21
Scoreverloop:

13’ 1-0 Ramon Hendriks
44’ 2-0 Naoufal Bannis
74’ 3-0 Noah Naujoks
84’ 4-0 Naoufal Bannis

Opstelling Feyenoord O21: Jansen; Benita (81’ Ben-David dos Santos), Skogen, Hendriks (63’ Valk), Van der Zeeuw; Hartjes, Naujoks (C) (76’ Zitman), Milambo (81’ Gündüz); Balde (76’ Ladan), Bannis, Antonucci