Nieuws

Graziano Pellè: de ideale kapitein voor generaal Koeman

on

Vlak voor de kerstdagen kreeg Ronald Koeman twee zware klappen te verwerken, maar na de dood van zijn vader en de afwijzing als bondscoach vond de trainer van Feyenoord heel snel weer de kracht om door te gaan met zijn werk. De energie en vastberadenheid waarmee hij de afgelopen week voorop ging in de strijd om de titelkansen van zijn ploeg te waarborgen, waren voorbeeldig. Het toont eens te meer aan dat Koeman een enorm sterke en evenwichtige persoonlijkheid is, die als coach op de toppen van zijn kunnen staat.

In Graziano Pellè heeft generaal Koeman zijn meest waardevolle kapitein. Pellè is een speler die dezelfde mentale hardheid bezit als zijn trainer. Twee keer wankelde Feyenoord afgelopen zondag in Stadion Galgenwaard, dat waren de momenten waarop FC Utrecht de score opende en de 2-2 maakte.

Maar onder aanvoering van Pellè, en in de geest van Koeman, greep Feyenoord zijn tegenstander bij de strot. Dat leverde liefst vijf treffers op. Pellè is met veertien goals de meest waardevolle schutter van de ploeg, maar veel meer dan dat is hij dit seizoen verder uitgegroeid tot de man dankzij wie Rotterdam-Zuid weer oprecht mag geloven in de landstitel.

De komende weken, te beginnen met de bekerwedstrijd van woensdag bij Ajax, zullen een duidelijk inzicht geven in de kansen daarop. Zaterdag moet Feyenoord op bezoek bij ADO Den Haag, op vrijdag 31 januari wacht de thuiswedstrijd tegen Vitesse. Met vier titelpretendenten is de finale van het seizoen nu al begonnen. Koeman en Pellè zijn er klaar voor. (Frans van den Nieuwenhof)

Bron: Vi.nl

20140120-213200.jpg

You must be logged in to post a comment Login