Nieuws

Grasveld begraafplaats Feyenoord-fans verwaarloosd

on

Het ooit zo groene eregrasveldje op de gemeentelijke Zuiderbegraafplaats, waar de as van Feyenoord-supporters kan worden uitgestrooid en waar zij ook kunnen worden begraven is totaal verdroogd. Dit meldt Barendrechtsdagblad.nl. Volgens het dagblad zijn ook de naamplatengalerij en het Columbarium voor urnen slecht onderhouden.

Raadslid Benvenido van Schaik gaat aan wethouder Wijbenga vragen of er door al die andere hobby’s van de wethouders nu zelfs al geen geld meer is om respectvol met de doden om te gaan. Het raadslid is vooral verbolgen over het feit dat niemand op het idee gekomen is om het grasveld eens in de zoveel tijd water te geven.

In 2014 werd het grasveldje officieel geopend door Gerard Meijer. Het veld is destijds aangelegd met gras wat uit De Kuip afkomstig is. Tevens werden destijds drie grafmonumenten onthuid. Ook die monumenten zijn volgens het dagblad in slechte staat.

Hieronder een filmpje van de opening van het veldje in 2014.

Vorig jaar maakte Rijnmond.nl nog een item over het veldje en sprak men over een groot succes en over het feit dat het veldje regelmatig onderhouden werd. Daar is een jaar na dato weinig meer van over.

Foto header: still uit filmpje van Rijnmond.

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login