Nieuws

Gouka doet boekje open over salarissen Feyenoordspelers

on

Feyenoord-verslaggever Mikos Gouka doet in zijn column in het AD.nl een boekje open over de salarissen die het laatste jaar aan Feyenoordspelers worden betaald.

Sjaak Troost wordt inmiddels al ‘Sintersjaak’ genoemd. De Rotterdamse goedheiligman ziet volgende week Renato Tapia transfervrij vertrekken. Dat het Feyenoord geld kost, daar kon Troost weinig aan doen, Tapia wilde persé transfervrij vertrekken.

Waar Troost volgens het AD wél wat aan kon doen is dat het gemiddelde jaarsalaris van een selectiespeler van Feyenoord zo’n één miljoen euro bedraagt. Liam Kelly werd door Stam gehaald en speelde één volledige wedstrijd. De kleine Ier verdient zo’n 600.000 euro per seizoen. Nicolai Jørgensen verdient volgens Gouka bijna twee miljoen euro per seizoen, Jens Toornstra werd miljonair en Steven Berghuis werd zelfs de bestbetaalde Feyenoorder in jaren.

Wisselspeler Luciano Narsingh ziet zijn bankrekening ook aardig oplopen en verdient volgens de Feyenoord-watcher ook veel meer dan een miljoen per seizoen.

Met Dylan Vente hoef je ook geen medelijden te hebben. De nieuwe spits van Feyenoord O21 strijkt zo’n 200.000 euro per seizoen op. Ter vergelijking; dit is meer dan wat Premier Rutte verdient.

Dat de bomen inmiddels niet meer tot de hemel groeien en Frank Arnesen nu creatief moet omgaan met zijn budgetten, maakt het een uitdaging om gewenste spelers naar De Kuip te halen. De transfervrije Bryan Linssen ontving onlangs een openingsbod van 400.000 euro en voelde zich daardoor niet serieus genomen en kapte daarna zelfs de onderhandelingen af. Feyenoord wil het contract van Orkun Kökçü verlengen, maar de Turkse speler wil daar wel een fikse vergoeding voor ontvangen. Wanneer je naar de salarissen van Kelly en Narsingh kijkt is dat wellicht vanuit zijn positie niet eens zo’n gekke gedachte.

Door de erfenis uit het verleden en uiteraard ook de gevolgen van de coronacrisis gaat Arnesen zwetend zijn eerste transferzomer in.

You must be logged in to post a comment Login