Goed weekend voor teams Feyenoord Academy

Het was een goed weekend voor de teams van Feyenoord Academy. Bijna alle teams die dit weekend in actie kwamen, wonnen hun wedstrijd. Lees hieronder de verslagen van de duels.

Onder 17 revancheert zich met zege op AZ

Een week na de harde nederlaag bij Ajax heeft Feyenoord Onder 17 zich vrijdagavond goed herpakt door thuis met 1-0 te winnen van AZ Onder 17. De winnende treffer werd vlak voor rust op prachtige wijze gemaakt door Naoufal Bannis.

Trainer Melvin Boel zag dat zijn elftal de hele wedstrijd goed stond en als team voor een goed resultaat streed. AZ voetbalde net wat makkelijker, maar het was Feyenoord dat de betere kansen wist te creëren. Zo kregen Bannis en Toshio Lake een goede mogelijkheid om de score te openen. In beide gevallen stond de Alkmaarse doelman in de weg.

Drie minuten voor de pauze was het wel raak voor de thuisploeg. Bannis stond met zijn rug naar het doel, draaide en schoot de bal vanuit een hele moeilijke hoek in de touwen. Onder 17 ging ze met een terechte voorsprong aan de thee, al had dat dus wel met een wat ruimere marge gekund.

Vlak na rust kreeg Onder 17 een enorme kans om toch op een 2-0 voorsprong te komen. Uit een afgeslagen corner schoot Bannis op de keeper waarna verdediger Denzel Hall da bal in een op het oog niet te missen kans over het doel schoot.

In de slotfase bracht AZ een extra aanvaller in het veld en nam de druk op het doel van Feyenoord toe. Dit leidde tot twee goede kansen waarbij keeper Thijs Jansen met twee knappe reddingen zijn ploeg op de been hield. Er ontstond in deze periode veel ruimte voor Onder 17 om te counteren waarin de ploeg nog twee goede mogelijkheden kreeg om het duel op slot te gooien. Wederom stond de keeper van de bezoekers in de weg bij schoten van invaller Crysencio Summerville en opnieuw Bannis.

De enige Rotterdamse goal van de avond bleek uiteindelijk genoeg om de drie punten in eigen huis te houden. ‘We hebben vandaag als team geknokt en dat verdient een compliment. Nu moeten we eraan werken om voetballend weer beter te worden,’ zegt Boel.

Feyenoord Onder 17 – AZ Onder 17 1-0

37’ 1-0 Bannis

Opstelling Feyenoord Onder 17

Jansen, Hall, Bogarde, Hendriks, Yates (65’ Den Haan), Hoogenboom, Azarkan (78’ Knoll), Zitman (63′ Summerville), Bannis, De Mooij, Lake.

Feyenoord Onder 15 niet langs defensief Almere City

Feyenoord Onder 15 heeft zaterdagmiddag een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Almere City. Het team van trainer Mark Otten speelde doelpuntloos gelijk.

Het Onder 15-team van Feyenoord Academy had het in Flevoland lastig tegen Almere City Onder 15. De thuisploeg speelde erg verdedigend en liet het initiatief aan Feyenoord Onder 15. De ploeg van trainer Otten kwam de gehele wedstrijd moeilijk door de defensie van de thuisploeg heen. Het aantal grote scoringskansen was daarom ook klein. Na negentig minuten stond er nog altijd 0-0 op het scorebord.

Trainer Otten sprak na afloop van de wedstrijd van een tegenvallend resultaat. ‘Tegen Almere City wil je altijd winnen. Zij speelden met veel mensen achter de bal, dat was lastig voetballen voor ons. Als het wel lukte om gevaarlijk te worden, vergaten we onszelf te belonen. Het positieve punt aan deze middag is wel dat we zelf geen kansen hebben weggegeven.’

Almere City Onder 15 – Feyenoord Onder 15 0-0

Opstelling Feyenoord Onder 15

Bontje; Veenvliet, Hartjes, Zouan, Christoffel; Oulad M’Hand, ’t Zand, Hokke; Benita, Ben-David dos Santos (57’ Rijnja), Matabaro (68’ Omidiji).

Onder 14 in slotfase langs AZ

Feyenoord Onder 14 heeft zaterdagmiddag een knappe overwinning geboekt. Het team van trainer Davey van den Berg wist met 2-1 te winnen van de leeftijdsgenoten van AZ. Lange tijd leek het team echter genoegen moeten nemen met één punt.

De wedstrijd was slechts twee minuten oud toen het team van Feyenoord Academy de score opende. Délano van der Heijden werd aangespeeld vanuit het middenveld en veschalkte de vijandelijke doelman vervolgens met een fantastische lob. Na de vroege openingstreffer bleef Feyenoord Onder 14 de aanval zoeken. Zo’n tien minuten voor het rustsignaal waren het echter de bezoekers uit Noord-Holland die trefzeker waren en daarmee op 1-1 kwamen.

Het team van Feyenoord Academy bleef ook in de tweede helft kansen creëren, maar de verdediging van AZ Onder 14 was alert en maakte een aantal goede scoringskansen onschadelijk. Na ruim een uur spelen leek Feyenoord Onder 14 op een achterstand te komen. De bezoekers kregen via een strafschop de uitgelezen mogelijkheid voor de voorsprong, maar de ploeg wist deze penalty niet te benutten.

De gemiste strafschop leek Feyenoord Onder 14 het geloof in een goed resultaat te geven. Dat goede resultaat kwam in de slotfase van de wedstrijd. Na een goede uitbraak was Gio-Renys Felicia het eindstation en de aanvaller zorgde voor de winnende treffer. Trainer Van den Berg was na afloop van de wedstrijd trots op zijn ploeg. ‘AZ is op papier altijd een goede tegenstander, we wisten dus dat dit een zware wedstrijd ging worden,’ zei hij. ‘Dat we uiteindelijk met 2-1 wonnen, is een echte teamprestatie. De jongens hebben gestreden voor de overwinning. Ik ben ontzettend trots op ze.’

Feyenoord Onder 14 – AZ Onder 14 2-1

2’ 1-0 Van der Heijden

24’ 1-1

67’ 2-1 Felicia

Opstelling Feyenoord Onder 14

Dekker; Van Wingerdan, Bogarde, Ket, De Blok; Van der Linden (35’ Mohamedhoesein), Oetoehganal, Ourhris; Van der Heijden, Lentze (57’ Wolff), Felicia.

Onder 13 op Varkenoord gemakkelijk langs Spartaan ’20

Feyenoord Onder 13 heeft zaterdagmiddag een vrij eenvoudige overwinning geboekt op Spartaan ’20. Het team was op Varkenoord met 2-0 te sterk voor het Onder 13-team van de stadsgenoot. Door de zege blijft Feyenoord Onder 13 koploper in de competitie.

Het Onder 13-team van Feyenoord Academy kwam goed uit de startblokken, wat resulteerde in een vroege openingstreffer. Mike Kleijn kreeg de bal na een afgeslagen aanval voor zijn voeten. De middenvelder twijfelde vervolgens niet en loste een hard schot waarmee hij de score opende: 1-0.

Spartaan ‘20 loerde op fouten in de opbouw van Feyenoord Onder 13 om zo gevaarlijk te kunnen worden. De tactiek resulteerde echter niet in veel kansen voor de bezoekers. Na 46 minuten verdubbelde aanvaller Lugene Clarinda de score. Na een scrimmage in het zestienmetergebied maakte hij de 2-0. Het doelpunt was identiek aan zijn treffer in de wedstrijd tegen PSV (2-2), die eerder deze week werd gespeeld.

Trainer Pieter Schrassert Bert, die de afwezige Gaston Taument verving, was content met de overwinning. ‘We hadden de wedstrijd eigenlijk negentig minuten in handen,’ zei hij na de wedstrijd. ‘We speelden strijdvaardig en Spartaan ‘20 heeft niet veel grote kansen gehad. Dat hebben de jongens goed gedaan.’

Feyenoord Onder 13 – Spartaan ’20 Onder 13 2-0