Nieuws

Go Ahead Eagles hoopt op nieuwe stunt in De Kuip

on

‘Robert is bij uitstek iemand die in korte tijd iets teweeg kan brengen.’ Dat is wat technisch manager Dennis Bekking van Go Ahead Eagles zei nadat hij anderhalve week geleden Robert Maaskant had aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. Dat die visie niet uit de lucht gegrepen was, bleek afgelopen weekend: met een 1-2 uitzege bij FC Twente kende Maaskant een droomstart in Deventer. Dat goede begin hoopt hij woensdagavond in De Kuip een goed vervolg te geven tegen Feyenoord.

.
Ontslag De Koning

De stunt in Enschede betekende voor Go Ahead de eerste overwinning sinds 11 februari. Dat er er in de vijf duels daarna niet meer gewonnen werd, kostte trainer Hans de Koning op 22 maart de kop. Volgens de clubleiding was de man die de Deventernaren vorig seizoen nog via de play-offs naar de Eredivisie loodste, niet de juiste man om de club ook op dat niveau te houden.

.

Rode lantaarn

Op basis van het eerste duel lijkt de aanstelling van Maaskant een goede keuze, al zal de voormalig hoofdtrainer van onder meer NAC Breda en FC Groningen hard moeten blijven werken om lijfsbehoud ook daadwerkelijk te bewerkstelligen. Met nog zes wedstrijden te gaan, heeft Go Ahead de rode lantaarn voorlopig overgedaan aan Roda JC Kerkrade, dat een minder doelsaldo heeft. Directe degradatie is dus nog altijd een reële optie, maar aan de andere kant is het gat met de veilige vijftiende plaats slechts twee punten.

.

Goede herinneringen

De overwinning op Twente zal Go Ahead het nodige vertrouwen geven voor een goed resultaat tegen Feyenoord. De club uit Deventer heeft in ieder geval goede herinneringen aan het laatste bezoek aan De Kuip, want in het seizoen 2014-2015 werd met 0-1 gewonnen. Ook het eerste duel van dit seizoen tussen beide teams, begin november in de Adelaarshorst, eindigde in een 1-0 overwinning voor Go Ahead.

.

Manu terug in De Kuip

Voor één speler zal het bezoek aan Rotterdam-Zuid extra speciaal zijn. Elvis Manu zette De Kuip in het verleden regelmatig op zijn kop in het Feyenoord-shirt, maar hoopt er woensdagavond te schitteren in het tenue van Go Ahead Eagles. De 23-jarige aanvaller is voor een half seizoen gehuurd van Brighton & Hove Albion, de club die hem in de zomer van 2015 overnam van Feyenoord. In tien duels scoorde hij tot nu toe twee keer voor de Eagles.

.

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login