Nieuws

Glenn van der Kraan maakt transfer naar Manchester City

on

Glenn van der Kraan, coördinator onderbouw van Feyenoord Academy, vertrekt per 1 oktober naar de jeugdopleiding van Manchester City. Hij zal daar de functie van Head of Coaching gaan vervullen.

Van der Kraan begon in 2011 bij Feyenoord als jeugdtrainer in de onderbouw. De Maassluizenaar combineerde deze functie in het seizoen 2012-2013 met een stage bij de afdeling MVO en volgde gedurende het seizoen 2018-2019 de opleiding Master in Coaching aan het Johan Cruyff Institute. Naast het jeugdtrainerschap heeft Van der Kraan zich vanaf het begin gericht op innovatie in het voetbal. Hij zette samenwerkingsverbanden op met diverse universiteiten om onderzoek te doen, bijvoorbeeld naar de werking van het brein en hoe kijkgedrag kan worden getraind in het voetbal.

Op 1 juli 2016 werd Van der Kraan benoemd tot coördinator onderbouw, waarbij het wel en wee van de jongste lichting spelers van 6 tot en met 12 jaar onder zijn verantwoordelijkheid viel. Na vier jaar zegt hij die functie nu vaarwel, en wacht hem een overstap naar Engeland.

‘Vanzelfsprekend was ik vereerd met het aanbod van Manchester City om te komen praten, maar tegelijkertijd geeft het ook een dubbel gevoel,’ aldus Van der Kraan. ‘De afgelopen tien jaar heb ik als zeer leerzaam ervaren, waarbij we er als Feyenoord Academy in geslaagd zijn om een goed fundament voor de gehele jeugdopleiding neer te zetten. Die ervaring neem ik mee in mijn nieuwe rol in Manchester. Een geweldige kans die ik met beide handen aangrijp.’

Namens Feyenoord reageert Stanley Brard, hoofd Feyenoord Academy: ‘Uiteraard is het jammer als talentvolle mensen de club verlaten. We gunnen Glenn deze stap echter enorm. Hij heeft met zijn enthousiasme en passie voor talentontwikkeling een belangrijke bijdrage geleverd in het professionaliseren van de onderbouw.’

Op korte termijn zullen de taken van Van der Kraan intern worden verdeeld. De komende weken zal naar een opvolger worden gezocht.

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login