Nieuws

‘Gio’ verdedigt wissel Jørgensen: Achterin niet alles open zetten

on

Giovanni van Bronckhorst heeft geen spijt van zijn opvallende wissel in de slotfase van de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo. Bij een stand van 0-0 haalde de trainer van Feyenoord spits Nicolai Jørgensen naar de kant voor Robin van Persie. De Deen, vorig seizoen topscorer van de eredivisie, liep met veel misbaar richting de bank.

Net als veel supporters van Feyenoord begreep Jørgensen niet waarom Van Bronckhorst niet juist een extra spits inbracht om op jacht te gaan naar de winst. Vanaf de bank zag de Deen hoe VVV vlak voor tijd de winst pakte door een benutte strafschop van Clint Leemans (1-0)

,,Ik vond dat wij achterin niet alles open moesten zetten”, verklaarde Van Bronckhorst. ,,We hadden eigenlijk de wedstrijd in handen, de veldbezetting was goed. Daarom wisselde ik gewoon één op één. Met Robin voor Nico bracht ik een ander type spits, die ook wat frisser was. Na die wissel veranderde het spel niet. Maar bij een lange bal stonden we achterin niet goed en daardoor verloren we de wedstrijd. Niet omdat ik zo wisselde.”

Bron: Ad.nl

You must be logged in to post a comment Login