Gio over Van Beek: “Hij was ijzersterk. Hoe hij het deze week oppakt, de rust die hij uitstraalt, de verdedigende kwaliteit die hij toont. Daarin is hij erg belangrijk voor het team”

Giovanni van Bronckhorst was zaterdagavond een tevreden trainer na de 0-2 overwinning van zijn ploeg bij FC Groningen. De reactie van de Feyenoord-coach lees je hieronder.

‘Ik ben niet alleen tevreden met de drie punten, maar ook met het aantal kansen dat we creëerden en met de verdedigende discipline die we hebben getoond,’ vatte Van Bronckhorst zijn gevoel samen in de catacomben van het NoordLease Stadion. ‘Deze zege hadden we nodig na een reeks van gelijke spelen. Dit geeft vertrouwen.’

‘We hebben de lijn doorgezet van afgelopen dinsdag,’ refereerde Van Bronckhorst aan het duel met Manchester City. ‘We speelden goed, alleen was het jammer dat we de kansen in de eerste helft niet benutten. In de tweede helft hebben we wel twee uitstekende goals gemaakt. Daarna hebben we het goed compact gehouden en weinig weggegeven. Daar ben ik tevreden over.’

De coach prees onder meer Steven Berghuis, die met twee fraaie acties aan de basis stond van beide goals. ‘Het waren twee fantastische assists. Hij is een frivole speler die dit soort acties kan maken. Dat heeft ons vandaag in het zadel geholpen.’

Ook deelde Van Bronckhorst een compliment uit aan Sven van Beek, die voor de derde keer in één week tijd negentig minuten speelde na een maand afwezigheid. ‘Ik vind het bewonderenswaardig hoe Sven van Beek presteert, zeker omdat het zijn derde wedstrijd van de week was. Hij was ijzersterk. Hoe hij het deze week oppakt, de rust die hij uitstraalt, de verdedigende kwaliteit die hij toont. Daarin is hij erg belangrijk voor het team.’