Nieuws

Gio kan zondag beroep doen op Tapia

on

Zondag staat ie weer op het programma, de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord, in de Amsterdam Arena. Beide clubs zitten niet in de beste fase van het seizoen, al doorbraken de Rotterdammers afgelopen woensdag in de KNVB-beker wel een negatief clubrecord. “Ajax en Feyenoord hebben de winst nodig zondag. Ik denk dat we dat ook in het spelbeeld gaan terugzien zondag,” aldus trainer Giovanni van Bronckhorst, die een beroep kan doen op de speelgerechtigde aanwinst Renato Tapia.
Afgelopen woensdag bereikte Feyenoord de halve eindstrijd van het bekertoernooi door Roda JC in een 5-3-2 opstelling in Kerkrade te verslaan. Van Bronckhorst koos daarvoor na een historische serie nederlagen in de competitie. “Het belangrijkste is dat de 5-3-2 opstelling ons de overwinning heeft gebracht. We moesten door bekeren, dat is gelukt. We zien dit systeem niet vaak. Roda JC en FC Utrecht hanteren het soms. Wij deden het onder Ronald Koeman, Oranje in Brazilië, ik ken het goed.”
Dat wil niet zeggen dat Feyenoord zondag tegen Ajax opnieuw zo speelt. “De accenten liggen zondag weer anders, Roda JC is een andere tegenstander. Dit is niet perse hoe we blijven spelen,” legt Gio, die moed put uit de bekerwinst, uit. “Ik denk dat de zege woensdag, en de manier waarop, juist een voordeel is voor komende zondag.”
In de halve eindstrijd van de KNVB-beker neemt Feyenoord het thuis op tegen AZ. Donderdag werd geloot na de verrassende zege van FC Utrecht bij PSV. De Utrechters spelen thuis tegen amateurclub VVSB. “Natuurlijk wilde elke club tegen de amateurclub loten. Maar ik ben tevreden met de thuisloting. Nog twee keer winnen.”
Anass Achahbar zat eerder deze week tegen Roda JC verrassend op de tribune na enkele invalbeurten in de wedstrijden daarvoor. “Hij doet er alles aan, maar kan nog wel fitter worden. Hij zit er wel dichter tegenaan nu.”

Bron: Rijnmond.nl

  

You must be logged in to post a comment Login