Nieuws

Gio: “Ik zie de noodzaak niet om Brad Jones te wisselen”

on

Nog heel even en Robin van Persie zit in het kleedlokaal van Feyenoord. Daar treft de routinier in aanloop naar de Klassieker zondag tegen Ajax straks een ontevreden Kenneth Vermeer. Én Basacikoglu en Nelom, die de club deze maand nog willen verlaten.

Voor Feyenoord moet de entree van Robin van Persie deze week een stevige extra duw in de rug betekenen op weg naar de loodzware uitwedstrijd tegen Ajax. Dat de 34-jarige topscorer aller tijden van Oranje terugkeert bij de club waar hij 13,5 jaar geleden vertrok, is zeker. Maar bij dergelijke transfers is het vaak geduldig wachten tot contractueel echt alle details kloppen.

Trainer Giovanni van Bronckhorst, die gisteren met zijn spelers landde in Rotterdam na een week aan de Spaanse kust, maakt er geen geheim van dat hij Van Persie niet alleen nodig heeft op het veld, maar zeker ook in het kleedlokaal.

Daar, zo weet ook Van Bronckhorst, is acht maanden na de zo intens gevierde landstitel lang niet iedereen meer in een polonaise­stemming. Van Persie kan bijvoorbeeld meteen aan de slag met Kenneth Vermeer, die zaterdag geen trek had in een helft keepen tegen de Zwitserse laagvlieger FC Luzern. De doelman had een avond eerder van Van Bronckhorst te horen gekregen dat hij ook in 2018 slechts bankzitter zal zijn. ,,Daar was hij teleurgesteld over en dat begrijp ik’’, zegt Van Bronckhorst.

De trainer liet de keuze aan Vermeer: wel of niet in actie komen tegen de Zwitsers. ,,Ik heb de eerste helft van het seizoen geëvalueerd met keeperstrainer Khalid Benlahsen’’, zegt Van Bronckhorst. ,,Feyenoord heeft nog altijd de minste tegentreffers in de eredivisie, ik zie de noodzaak niet om Brad Jones te wisselen. Ik ben ook gewoon geen trainer die snel en veel wisselt.’’

De reactie van Vermeer, zo vaak en zo lang geroemd als een modelprof, was veelzeggend. De doelman is te veel een professional om het hardop te roepen, maar natuurlijk staat hij nu open voor een vertrek bij de club waar hij al geruime tijd een anonieme bijrol vervult.

Maar Vermeer, één van de best betaalde spelers in de Kuip, is lang niet de enige die om zich heen aan het kijken is. Linksback Miquel Nelom weet dat Sparta nadrukkelijk naar hem hengelt en dat Vitesse weleens heeft geïnformeerd. Ook is hij al helemaal op de hoogte van de serieuze interesse van het Spaanse Deportivo Alavés. Technisch directeur Martin van Geel is echter niet van plan om de linksback, die in de pik­orde achter Ridgeciano Haps en Tyrell Malacia staat, voor een zacht prijsje de deur uit te laten wandelen. Dat was afgelopen zomer zijn standpunt en met nog een half jaar te gaan tot het contract van de verdediger afloopt, is dat nog steeds zo.

En dan is er ook nog Bilal Basacikoglu. De snelle rechterspits weet dat Kayserispor, de nummer 5 van Turkije, zo’n anderhalf miljoen euro voor hem over heeft. Voor de directie van Feyenoord is dat vooralsnog geen bedrag om het vertreksein voor de bankzitter nu op groen te zetten.

Dat maakt dat, een week voor Ajax-uit, er hier en daar sprake is van een sluimerende onvrede. Bepaald geen uitzonderlijke situatie in het voetbal, maar voor een ploeg die een bijna foutloze campagne moet afleggen tot en met mei om de grote schade van voor de winterstop nog te reparen, is het wel een onwenselijke situatie.

Als de voortekenen niet bedriegen weten ook Sofyan Amrabat, Bart Nieuwkoop en Jean-Paul Boëtius dat ze in de Arena in elk geval niet tot de basiself behoren. Van Bronckhorst oefende op het trainingsveld en in de wedstrijd tegen FC Luzern met Jens Toornstra, Jeremiah St. Juste en Sam Larsson op hun posities. Alleen de tegen de Zwitsers ontbrekende Ridgeciano Haps lijkt nog een optie om te starten, als hij medisch gezien genoeg progressie boekt in de laatste dagen voor de herstart. Al bewees ook zijn stand-in Tyrell Malacia wederom dat hij zonder problemen het niveau van de regerend landskampioen aankan.

Bron: Ad.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login