Nieuws

‘Gio had het eerder moeten overnemen’

on

Als het aan Valentijn Driessen had gelegen dan was Fred Rutten eerder ontslagen als trainer van Feyenoord. Dat zegt de journalist van De Telegraaf zondag in de voetbaltalkshow FC Rijnmond. Feyenoord maakte zondag tegen sc Heerenveen (2-2) onder Giovanni van Bronckhorst een betere indruk volgens Driessen.

“Als ik dit Feyenoord zie, dan vraag ik mij af of Van Bronckhorst het niet eerder had moeten overnemen,” zegt de verslaggever van de Nederlanse krant. “Eigenlijk had de clubleiding eerder aan de bel moeten trekken. Bijvoorbeeld nadat Rutten had gezegd ermee te stoppen na dit jaar. Daarna hebben ze nog één of twee goede wedstrijden gespeeld, maar als je ziet dat de zaak afkalft dan moet je durven ingrijpen. Het is duidelijk dat trainers die aangeven te vertrekken het moeilijker hebben om de zaak te blijven motiveren.”

Driessen weet dat niet iedereen binnen de selectie het zag zitten in Rutten, die tot vorige week bezig was aan zijn eerste seizoen in De Kuip en door het mislopen van plek drie in de eredivisie na het verlies bij PEC Zwolle werd ontslagen. “De spelers roepen nu wel dat ze respect hebben voor Rutten en dat geloof ik best, maar binnen de groep was ook een gedeelte dat Fred helemaal zat was. Het is misgegaan bij het vasthouden aan Fred Rutten als hoofdtrainer.”

In het tweeluik met sc Heerenveen zag Driessen al de hand van Van Bronckhorst terug, onder andere bij het samenspel tussen de centrale verdedigers Sven van Beek en Terence Kongolo. “De eerste bal moet vooruit en zo snel mogelijk. Het is goed dat hij al zo snel zijn stempel op het elftal kan drukken. Hij heeft alleen geen rekening gehouden met de verlenging in zijn wissels. Dat is een beginnersfout,” vervolgt de journalist in het praatprogramma op TV Rijnmond.

Het breekpunt in de thuiswedstrijd tegen de Friezen was het uitvallen van Luke Wilkshire, die een minuut na zijn invalbeurt geblesseerd raakte waardoor Feyenoord verder moest met tien man. “Dat is een ongelooflijk verhaal. Ik denk dat deze man iets verkeerd doet in zijn verzorging. Dat kan niet anders. Kazim-Richards is ook veel te zwaar. Hij kwam ook niet in beweging toen hij inviel. Het leek wel een soort werkweigering doordat hij op de bank moest beginnen.”
Bron: Rijnmond.nl

  

You must be logged in to post a comment Login