Nieuws

Gio en Van Gastel verbaasd over prestaties Koeman

on

Het Southampton van Ronald Koeman blijft goed presteren in de Premier League. Gisteren wonnen The Saints van directe concurrent Arsenal (2-0) en ze staan na twintig wedstrijden nog steeds op de vierde plaats.

De voormalige assistenten van Koeman bij Feyenoord, Giovanni van Bronckhorst en Jean-Paul van Gastel, zeggen in De Telegraaf toch wel enigszins verbaasd te zijn over de geweldige prestaties van de club. ‘Gio’ noemt de vierde plek op de ranglijst en het vertoonde spel ‘knap’. Vooral gezien het groot aantal spelers dat vertrok.

Van Gastel vindt het goed dat Koeman zijn eigen filosofie over voetbal in de praktijk brengt op het hoogste niveau van Engeland. Ook vindt hij het mooi om te zien dat Koeman durft met Southampton het voetbal van achteruit te laten beginnen.

Beide assistenten zien Southampton als een springplank naar de Engelse top. ,,Hij heeft zijn kans gegrepen. Dat dit niet de grootste club was deed hem niks. En terecht. Als je wens om in Engeland te werken sterk is, moet je wel eens in jezelf investeren”, aldus Van Gastel.

Van Bronckhorst: ,,Ik ben met het hele gezin naar de wedstrijd Southampton-Chelsea geweest. Daarin boekte hij ook een prachtig resultaat. Het was geweldig om de sfeer bij Southampton mee te maken. Het is niet altijd makkelijk, want de topploegen hebben meer mogelijkheden dan Southampton. Zo miste Ronald tegen Chelsea zijn beide backs. Eentje (Ryan Bertrand) omdat die van Chelsea is gehuurd en dan volgens Engelse gewoonte niet tegen zijn eigen werkgever mag spelen.”

Bron: Ad.nl

IMG_6606.PNG

You must be logged in to post a comment Login