Gio: “Deze week ga ik een knoop doorhakken over wie de eerste doelman en wie de aanvoerder wordt”

Giovanni van Bronckhorst weet dat er geen punten verdiend worden in de voorbereiding, maar dat een overwinning in een oefenwedstrijd wel belangrijk is voor het vertrouwen. Daarom was hij ook blij dat Levante in de traditionele openingswedstrijd met 2-1 werd verslagen in De Kuip.

‘Het resultaat is altijd belangrijk,’ weet Van Bronckhorst. ‘Maar in deze fase kijk je met name naar afspraken en dingen die je wilt terugzien. Ik ben tevreden met de uitslag en het spel in grote delen van de wedstrijd. In de eerste helft was het tot het strafschopgebied goed, in de tweede helft ook in de eindfase.’

Van Bronckhorst koos ervoor enkele spelers negentig minuten te laten spelen, om ze fit te maken voor de start van het seizoen. ‘Voor Sven (van Beek, red.) was het bijvoorbeeld goed om een hele wedstrijd te spelen tegen een goede tegenstander,’ vertelde de hoofdcoach. ‘Zoals het ook goed was dat Calvin Verdonk en Brad Jones minuten maakten. Ik wilde hen weer zien.’

Tempo maken
Jordy Clasie had zelfs een basisplaats in de eerste wedstrijd na zijn terugkeer naar Feyenoord. Hij speelde volgens Van Bronckhorst een prima wedstrijd. ‘Ik weet hoe Jordy speelt: hij kan tempo maken met zijn passing, zowel kort als lang. Het is goed voor zijn ritme dat hij vandaag zestig minuten heeft gespeeld.’

Al met al spreekt Van Bronckhorst van ‘een goede voorbereiding’. ‘Zeker ook qua speelminuten voor alle spelers,’ stelde hij. ‘Deze week ga ik een knoop doorhakken over wie de eerste doelman en wie de aanvoerder wordt. Daarnaast hoop ik dat Nicolai Jørgensen (voet) en Yassin Ayoub (lies) deze week weer kunnen instromen.’

Bron : Feyenoord.nl