Nieuws

Gio: ‘Bekerwinst ook aan Advocaat te danken’

on

Op de persconferentie voorafgaand aan de bekerfinale tussen Feyenoord en FC Utrecht zei Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst dat Dick Advocaat een belangrijke rol speelt bij de club: “Eventuele bekerwinst hebben we ook mede aan Dick Advocaat te danken.”

.

“We zitten nu in een goede fase en daar heeft Dick een rol in gespeeld” zegt Van Bronckhorst. “Het is een seizoen met pieken en dalen. Ik ben blij dat we in de laatste fase weer de weg omhoog hebben gevonden. Zondag kan de bekroning zijn. Het 3-5-2 van Utrecht is moeilijk te bespelen. Dat vraagt huiswerk.” 

.

Van Bronckhorst ging kort in op de beschikbare spelers: “De zaak van Kramer is ook in Zeist, lekker in de buurt. Meer kan ik er niet over zeggen. De kans is heel klein dat we niet in beroep gaan bij een straf. Terence Kongolo hebben we in de rust gewisseld afgelopen weekend om hem fit te houden. Zondag kan hij centraal en links spelen.”

.

Volgens Van Bronckhorst kan de bekerfinale veel goed maken dit seizoen: “Als we niet winnen dan is het seizoen mislukt. Het verschil tussen wel een hoofdprijs en geen hoofdprijs is heel klein. Het is wel prettig om je in een bekende omgeving voor te bereiden. Als we winnen is het vooral mooi voor de spelersgroep, minder voor mezelf.”

.

Ook Dirk Kuijt weet dat de bekerfinale een belangrijke wedstrijd is: “Als we de beker pakken, is dit hopelijk het begin van een langere reeks waarin we hopelijk meer prijzen pakken. Ik weet zeker dat wij derde gaan worden. Dat gaat goed komen.” Dat hij niet speelde tegen Heracles begreep de aanvoerder wel: “Dit is een wedstrijd in een pittige reeks van drie. Daarom snapte ik de trainer wel waarom hij mij er naast zette.”

Bron: Rijnmond.n

  

You must be logged in to post a comment Login