Nieuws

Gimenez: ‘Ik maak fouten, maar zo is het leven”

on

Giménez was duidelijk voor de camera’s van ESPN: “Het was mijn mooiste goal voor Feyenoord, maar de goal op het mooiste moment was die tegen Lazio voor de Europa League. Ik krijg ruimte door de beweging om me heen van mijn medespelers.”

Gimenez ging ook nog even in op de lange wedstrijd van afgelopen woensdag in De Kuip. “Daarom ben ik heel trots op ons. We vechten tot het einde. Woensdag duurde dat 120 minuten en nu weer negentig minuten, maar het leek wel of ze maar vijf minuten hadden gespeeld. Fysiek zijn we top. We wisten dat het lastig zou worden in Heerenveen. Pas na die afgekeurde goal van hen begonnen wij te voetballen.”

Gimenez heeft zich bij Feyenoord snel aangepast na een lastig begin. Het verschil met Mexico? ‘Hier heb je als spits in wedstrijden meer opties en kansen, dankzij het team, doordat we constant aanvallen. We spelen zo goed, neem NEC, vijftig schoten op doel. Voor een spits is dat lekker, je krijgt meer kansen. Maar of dat nu meteen moeilijker is dan in Mexico, weet ik niet. Het verschil zit in andere dingen. In Nederland train je niet zo maar, je doet juist extra werk. Verder moest ik wennen, aan de cultuur, het eten, het weer, alles is anders. In het begin was ik verlegen, bang fouten te maken. Ik beheers het Engels niet zo goed, maar ik probeer het wel en het gaat steeds beter. Ik maak fouten, maar zo is het leven.”

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply