Nieuws

Gestaakte mini-Klassieker wordt zonder publiek uitgespeeld

on

De gestaakte kampioenswedstrijd tussen Ajax en Feyenoord Onder 19 wordt uitgespeeld. Dat heeft de aanklager amateurvoetbal van de KNVB bepaald. De resterende 67 minuten zullen zonder publiek worden afgewerkt op sportpark De Toekomst.

Verder deed de aanklager Ajax een schikkingsvoorstel, zo meldt De Telegraaf. De club moet laten weten of het akkoord gaat met een boete van 2500 euro vast en 7500 euro voorwaardelijk. Die voorwaardelijke straf wordt opgelegd als Ajax niet kan of wil aangeven wie de relschoppers waren of als de club geen passende maatregelen neemt tegen de hooligans.

De kampioenswedstrijd tussen Ajax en Feyenoord Onder 19 werd zaterdag gestaakt. Na een grote kans voor Feyenoord dachten meerdere ouders dat de bal in het netje lag, waarop ze juichten. Dit was het teken voor fans van Ajax om richting de tribune met de Rotterdamse ouders te gaan en die agressief te benaderen.

De aanklager heeft met het schikkingsvoorstel een duidelijke boodschap afgegeven aan Ajax. De aanklager wil dat Ajax de relschoppers benoemt en aanpakt.

Bron: voetbalprimeur.nl

You must be logged in to post a comment Login