Nieuws

Geslaagd Voetbalpark in en rond De Kuip

on

Het terrein in en rond De Kuip is woensdag volgestroomd met ruim vijftienhonderd kinderen. Zij kwamen af op de zesde editie van het Feyenoord Voetbalpark, dat bol stond van leuke en spectaculaire activiteiten voor Feyenoords jongste supporters. Bovendien was er gedurende de hele middag volop gelegenheid om in contact te komen met de spelers, bijvoorbeeld tijdens de handtekeningensessies en kidspersconferenties.

Zo stond er al snel een flinke rij voor de Hospitalitylounge van Vak KK, waar vier spelers hadden plaatstsgenomen om handtekeningen uit te delen. Onder andere Joris Mathijsen, afgelopen zondag nog goed voor de belangrijke openingstreffer tegen PSV, nam alle tijd voor de toegestroomde kinderen. Ondertussen had de binnenring van het stadion qua aanblik iets weg van de traditionele Open Dag, maar dan in het klein. Overal wemelde het van de kinderen, die onder de aangename voorjaarszon deelnamen aan tal van (voetbal)activiteiten.

Kort nadat om 13.00 uur ’s middags de poorten van het stadion open waren gegaan, ging ook de eerste kidspersconferentie van start. De tijd die volgde werd door tientallen kinderen aangegrepen om alles te weten te komen over Bruno Martins Indi, Erwin Mulder en Daryl Janmaat. De tienjarige Jelle was een van de velen die een half uurtje later uitgelaten de persruimte verliet. ‘Ik heb aan Martins Indi gevraagd wat voor beroep hij zou kiezen, als hij geen profvoetballer kon worden’, zei hij trots. ‘Hij antwoordde dat hij dan hotelmanager wilde worden, in Nederland of Portugal. Een hartstikke leuk antwoord.’

Jean-Paul Boëtius werd door zijn jonge ondervragers gevraagd naar zijn ervaringen op de spelcomputer. Zo bekende Feyenoords frivole talent dat hij regelmatig zijn ‘eigen’ kwaliteiten heeft getest. ‘Dan maakte ik mezelf aanvoerder en liet ik mezelf alle vrije trappen en hoekschoppen nemen’, lachte hij. ‘En natuurlijk zette ik mezelf altijd in de basis!’

Terwijl ook Lex Immers, Stefan de Vrij en aanvoerder Jordy Clasie nog aan bod kwamen, bleef het de hele middag een drukte van belang op de parkeerplaats voor het Maasgebouw. Daar werd naar hartenlust gevoetbald in de opgestelde voetbalkooien. Soms gebeurde dat onder toeziend oog van enkele Feyenoord-spelers, die tussen de interviews en het zetten van handtekeningen door een kijkje kwamen nemen bij de partijspelen. Afgaande op het plezier dat onafgebroken van de gezichten van de kinderen afspatte, kon ook deze editie van het Voetbalpark als geslaagd worden beschouwd.

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login