Nieuws

Gervinho legt belastende verklaring af inzake banaan-incident

on

Gervinho heeft vier dagen na de Europa League-wedstrijd tussen Feyenoord en zijn ploeg AS Roma gereageerd op het ‘banaanincident’. De aanvaller van de Romeinen roept de Europese voetbalbond UEFA op tot actie, nadat een opblaasbare banaan uit het publiek gegooid werd.

De banaan, die bij Feyenoord al jaren op de tribunes te zien is, kwam over de sponsorborden bij Gervinho terecht. Scheidsrechter Clément Turpin zag dit als een racistische actie en ook de Ivoriaan kijkt er zo tegenaan. Het incident zorgde ervoor dat het duel enige tijd stil lag. “Ik had het eerst niet in de gaten”, vertelt Gervinho tegen BeIN Sports.

“Toen wees één van mijn teamgenoten me erop, de scheidsrechter kwam bij me en sprak met me”, vervolgt de international van Ivoorkust. “Ik vind dat het een slecht voorbeeld is voor het voetbal en ik hoop dat er sancties genomen worden. Dit is namelijk zo iets frustrerends. Niet alleen de persoon zelf lijdt eronder, maar ook mijn familie, die mij steunt.”

Algemeen directeur Eric Gudde van de Rotterdammers reageerde donderdag al op het incident en sloot uit dat er sprake is van racisme. “En dat hebben we de UEFA ook gezegd, dit gebeurt al jaren bij ons”, aldus de bestuurder. “Racisme is helemaal geen issue hier, toevallig kwam die banaan bij Gervinho.”

Naast het incident met de banaan werd het duel in de tweede helft ontsierd door voorwerpen, die op het veld gegooid werden. Turpin had kort daarvoor Mitchell te Vrede rood gegeven en zag zich genoodzaakt de wedstrijd tijdelijk te staken. Feyenoord hoopt dat het bij ‘een forse geldboete‘ blijft.

Bron: voetbalprimeur.nl
You must be logged in to post a comment Login