Nieuws

Gerard Meijer: “Haal Coen naar binnen”

on

Coen Moulijn moet naar binnen. Dat vindt de legendarische Feyenoord-verzorger Gerard Meijer. Directe aanleiding vormt het feit dat ‘ondeugende jongemannen’ het beeld van de Feyenoord- legende zondag in een Ajax-shirt hulden.

Het beeld van Moulijn staat aan de Olympiaweg op het openbaar toegankelijke en doorgaans desolate voorplein van de Kuip.

Het shirt-incident is de directe aanleiding van zijn oproep, maar Meijer vindt reeds langer dat de kwikzilverachtige dribbelaar een betere plek verdient. ,,Als ik ’s ochtends bij de Kuip arriveer, zeg ik altijd: verdorie Coen, wat sta je hier toch verlaten en alleen. Met deze kou zou ik hem wel een jassie willen aantrekken. Want Coen was een echte koukleum. Bovendien is de kans op diefstal levensgroot. Brons is veel geld waard.”

Naast een koukleum was Moulijn ook een gezelschapsdier, weet Gerard Meijer, die Moulijn leerde kennen toen hij in 1959 zijn debuut maakte als masseur bij Feyenoord, een baan die hij pas na 45 jaar opgaf. Ook om die reden verdient Moulijn een plek die meer in de loop van het publiek ligt, meent Meijer. ,,Binnen de hekken van het stadion is voldoende ruimte.” Meijer heeft reeds diverse steunbetuigingen binnen van supporters.

Bron: Ad.nl

You must be logged in to post a comment Login