Nieuws

Gerard Hoetmer opvolger Dick van Well

on

Gerard Hoetmer is dinsdag tijdens een bijeenkomst van de Raad van Commissarissen (RvC) officieel benoemd tot nieuwe President-Commissaris van Feyenoord. De 58-jarige Rotterdammer is de opvolger van Dick van Well, die de afgelopen acht jaar voorzitter was van de RvC. Hoetmer maakte sinds juni vorig jaar al deel uit van het toezichthoudend orgaan van Feyenoord.

Hoetmer was CEO van CSM, de grootste fabrikant van bakkerijproducten en voedingsingrediënten ter wereld, en bekleedde voorheen functies bij onder andere Unilever. Hij is al zijn leven lang supporter van Feyenoord.

‘Ik vind het een eer dat ik gevraagd ben door Feyenoord om President-Commissaris te worden’, zegt Hoetmer in een reactie op zijn aanstelling. ‘Feyenoord zit diep in mijn hart en ik denk dat ik bepaalde capaciteiten heb die de club verder kunnen helpen. Voor mij is het een prachtig moment om in te stappen, omdat er bij Feyenoord een goede organisatie staat, met bijvoorbeeld de hele goede jeugdopleiding. De club is bovendien financieel gezond. Alleen de sportieve successen in de vorm van een prijs zijn er op dit moment nog niet, al had ik die van harte gegund aan Dick en zijn team.’

Van Well neemt volgens de reglementen na twee periodes van vier jaar afscheid als voorzitter van Feyenoord. ‘Ik heb mijn rol als President-Commissaris bij Feyenoord met heel veel plezier vervuld. Ik blijf de club uiteraard als supporter op de voet volgen.’

Volgens Van Well is met Hoetmer een zeer geschikte opvolger gevonden. ‘Gerard is gewend om een complexe organisatie te leiden. Hij is iemand die zichzelf niet belangrijker maakt dan de totaliteit van het team, wat iets anders is dan wanneer je niet de verantwoordelijkheid neemt om het team te leiden.

Naast Hoetmer (President-Commissaris) bestaat de Raad van Commissarissen vanaf heden uit Pim Blokland, Rob Slotboom en William Bontes. De procedure voor de aanstelling van de nog openstaande (vijfde) positie in de RvC bevindt zich in een afrondende fase.

Bron: Feyenoord.nl
Foto: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login