Nieuws

Gemeenteraad wil voor het eind van het jaar duidelijkheid over stadionplan

on

De gemeenteraad wil een harde deadline voor Feyenoord City stellen. Voor het einde van het jaar moet er duidelijkheid zijn over de financiering van het stadionplan. Over het scenario waarin dat níet lukt, wil PvdA-er Dennis Tak liever nog niet nadenken. “De ‘wat dan’-scenario’s zijn heel onaantrekkelijk.” Aldus Rijnmond.nl

Een meerderheid van de Rotterdamse gemeenteraad wil Feyenoord tot aan het eind van het jaar de tijd geven om de financiering rond te krijgen. Ook moet er dan een bouwcontract zijn met een oplossing voor de gestegen bouwkosten. Verder willen de raadsleden ook nog inzage krijgen in een nieuwe toets van de businesscase die nu gemaakt wordt en in het contract met het bouwbedrijf. Als dat niet lukt wil de raad niet instemmen met de deelname aan Feyenoord City.

De nieuwe afspraken zijn opgesteld door de PvdA, GroenLinks en Leefbaar Rotterdam. Feyenoord heeft vorige week tijdens het gesprek met de gemeenteraad gezegd dat ze pas aan het einde van het jaar duidelijkheid hebben over de financiering en de gestegen bouwkosten. De raadsleden willen nu deze datum harder afspreken. Dennis Tak van de PvdA ziet dit ‘ultimatum’ als een aansporing om financierders nu snel over de streep te trekken mee te doen, omdat het project anders veel te lang gaat duren.

“Ik wil het de ultieme aansporing noemen”, zegt Tak op Radio Rijnmond. Voor de PvdA is het uitgangspunt de verbetering van Rotterdam-Zuid, dat met de bouw van het stadion en de bijbehorende gebiedsontwikkeling een boost zou krijgen.

“In 2017 zeiden wij al: ‘Zuid moet erop vooruit.’ Ondertussen is het tijd geworden om er werk van te maken.” Eerder gaf Feyenoord al aan in december te verwachten meer duidelijkheid te kunnen geven. “Laten we dat dan nu op papier zetten”, vindt Tak, “zodat investeerders tijd hebben om het laatste geld bij elkaar te halen. Dat duidelijk is voor iedereen dat we in december verdergaan.”

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply