Nieuws

Gemeenteraad wil meer openbaar vervoer rond nieuw Stadion

on

Er moet nog veel meer ingezet worden op reizen met het openbaar vervoer bij het bezoeken van het nieuwe Feyenoordstadion. Nu zijn daar nog te weinig plannen voor gemaakt. Ook moet er meer aandacht komen voor de fiets. Dat wil een meerderheid van de Rotterdamse gemeenteraad, zo bleek donderdagavond tijdens een commissievergadering over de ontwikkeling van Feyenoord City.

De politici maken zich zorgen over de huidige verkeersoverlast rondom de Kuip bij wedstrijden en evenementen. Iets meer dan een jaar geleden zijn er al afspraken gemaakt dat er een oplossing moet komen voor de problemen met de stroom auto’s waarmee supporters naar de Kuip komen. Nu zijn er nog steeds veel opstoppingen bij aankomst en vertrek. Ook de bewoners van de Veranda klagen over parkeeroverlast. 

Zorgen over toekomst

Onder meer de VVD en 50Plus maken zich zorgen over hoe het straks met een nieuw stadion zal gaan als de afspraken nu al niet gehaald worden. GroenLinks en D66 willen ook dat de fiets meer aandacht krijgt als transportmiddel. Daarvoor moeten dan bijvoorbeeld wel meer fietsenstallingen komen.

Verantwoordelijk wethouder Judith Bokhove zegt dat er inderdaad nog veel moet gebeuren. Er is nu een jaar aan gewerkt, maar veranderingen kosten meer tijd.

“Stadion Feijenoord moet het uiterste doen om alle afspraken na te komen”, zei wethouder Bokhove. Die moet het bijvoorbeeld mogelijk maken om te parkeren op afstand en dan verder te reizen met het openbaar vervoer. Ook is het eerder ontvangen van de supporters en langer in het stadion verblijven een oplossing. Stadiondirecteur Van Merwijk heeft aangegeven daaraan te werken.

Bron: Rijnmond.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login