Nieuws

“Gemeenteraad moet in gesprek over noodzaak van nieuw stadion in Feyenoord City”

on

De gemeenteraad en het college moeten in gesprek over de noodzaak van een nieuw stadion in de gebiedsontwikkeling op Rotterdam Zuid, rondom Feyenoord City. Dat zegt Paul Hofstra, directeur van de Rekenkamer, op Radio Rijnmond.

“Als je als gemeente deelneemt in de komst van een nieuw stadion, moet er voldoende publiek belang zijn. De mening van de Rekenkamer is dat dit tot op heden niet het geval is. En die aanwezigheid van publiek belang is een keiharde wettelijke eis.”

“Er is gekeken naar de hele brede gebiedsontwikkeling,” licht Hofstra namens de Rekenkamer Rotterdam toe. “Het stadion is daar een onderdeel van. Maar uit ons onderzoek blijkt dat de gemeente heeft nagelaten om met betrekking tot dat stadion ook aan te tonen dat dit publieke belang er is. De discussie of de gebiedsontwikkeling ook tot stand kan komen zonder een nieuw stadion heeft niet plaatsgevonden. Er zijn geen alternatieve gebiedsontwikkelingen onderzocht, zonder een nieuw stadion in Feyenoord City.”

De Rekenkamer Rotterdam is kritisch op die deelname van de gemeente Rotterdam aan Feyenoord City, met name op het aandeelhouderschap in het nieuwe stadion. De Rekenkamer vindt dat er onvoldoende publiek belang is om de deelname van de gemeente in de gebiedsontwikkeling op Zuid te rechtvaardigen.

Bron: Rijnmond.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login