Feyenoordinbeeld

‘Gemeentelijke hulp is nodig bij Feyenoord City’

on

De bouw van Feyenoord City kan rekenen op voldoende financiële belangstelling. Volgens een woordvoerder van de stuurgroep zijn investeerders uit binnen- en buitenland geïnteresseerd in deelname in deze mega-ontwikkeling op Zuid. De plannen die eerder werden begroot op 1 miljard euro worden nu voorgelegd aan de gemeente Rotterdam.

.

Behalve een nieuwe voetbaltempel voor Feyenoord, met 63.000 plekken én een dak, komen er een hotel, theater, bioscoop en woningen in het gebied. Daarnaast worden er parkeerplaatsen aangelegd. ,,Dat wordt door private partijen gedaan, die allemaal een deel van de inkomsten afdragen aan Feyenoord. Zo kan de begroting van de club omhoog”, legt hij uit.

.

Vast staat dat de huidige, monumentale Kuip een nieuwe functie krijgt. Er komen onder andere een atletiekbaan, woningen en voorzieningen voor supporters. In de zomer van 2018 zal pas worden besloten of Feyenoord City er werkelijk komt. In dat geval zal eerst het nieuwe stadion worden gebouwd, die dan in het seizoen 2022/23 in gebruik wordt genomen. De verbouwing van de Kuip volgt in de jaren daarna.

.

Bijdrage gemeente

De stad zal de opzet van Feyenoord City de komende weken tegen het licht houden. Op 22 november worden de resultaten bekend gemaakt. De kans is groot dat de gemeente ook een bijdrage zal worden gevraagd. ,,Ze zullen sowieso investeren in de infrastructuur en mobiliteit. Maar je kunt zo’n grote stedelijk ontwikkeling niet van de grond krijgen zonder stedelijke hulp. Maar dat zal nog buitengewoon nauwkeurig moeten worden berekend.”

.

Bron: Ad.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login