Nieuws

Gemeente Rotterdam herkent zich niet in slecht onderhoud Feyenoord Begraafplaats

on

Het Algemeen Dagblad bericht dat de gemeente Rotterdam niet vindt dat de laatste rustplaats voor Feyenoordsupporters slecht is onderhouden. De gemeente reageert hiermee op vragen van Benvenido van Schaik van Leefbaar Rotterdam.

Vorige maand berichtte FSV De Feijenoorder dat het speciaal ingerichte vak op de Zuiderbegraafplaats zwaar verwaarloosd is. Vervolgens is Leefbaar raadslid Van Schaik ter plekke zelf wezen kijken en bevestigde het vergeelde gras, de dode struiken, verdwenen naamplaatjes én de rondslingerende vuilnis en wilde opheldering van de gemeente Rotterdam.

In het AD is nu te lezen dat de gemeente Rotterdam zich niet herkent in de woorden van Van Schaik. Er zou geen sprake zijn van slecht onderhoud. Er zouden volgens de gemeente ‘andere maairegelen gelden voor het Feyenoordvak’.

Omdat het as van overledenen wordt uitgestrooid op een gedeelte van de originele grasmat uit De Kuip wordt dat enkel gemaaid als dat echt nodig is. Hierdoor wordt het uitstrooiveld dus minder gemaaid dan alle andere grasvelden in en rond de begraafplaats.

Stadsbeheer is in gesprek met supportersvereniging FSV de Feijenoorder over het vervangen van het huidige gras. Echter zou dit volgens het artikel nog niet beschikbaar zijn. Dit lijkt opmerkelijk, aangezien in De Kuip onlangs een geheel nieuwe grasmat is ingezaaid. Hiervoor is de oude grasmat er al een paar maanden geleden volledig uitgehaald.

Bron foto: FSV ‘De Feijenoorder‘

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login