Nieuws

Gemeente beslist pas na zomer over Kuip

on

De gemeenteraad van Rotterdam neemt pas na de zomervakantie een eventueel besluit over hoe te participeren in de vernieuwbouwing van het Feyenoord-stadion. Dat staat in een brief die het college van burgemeester en wethouders aan de raad heeft gestuurd.

In de brief van 18 februari jl. geeft het college een update van de actuele stand van zaken rond de plannen voor de vernieuwbouw van de Kuip. Daarbij gaan b&w er voorlopig nog van uit dat bouwbedrijf BAM de klus zal mogen klaren. Op dit moment rekent Feyenoord de plannen die door BAM zijn ingediend door. Begin maart valt daarover definitief een beslissing.

Mocht BAM inderdaad groen licht krijgen, zal Feyenoord zich bij de gemeente melden met het verzoek om financiële steun. De club moet volgens het college met goed uitgewerkte plannen komen op de volgende aspecten: een gebiedsvisie, een mobiliteitsplan, uitwerking van het stadion (ook kwa duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen) en de omvang, vorm en voorwaarden rond de eventuele deelname van de gemeente in de financiering van het project.

Burgemeester en wethouders benadrukken in de brief dat de verantwoordelijkheid voor het mobiliteitsplan volledig bij Feyenoord ligt. Dat wil dus zeggen dat de club er voor moet zorgen dat de omliggende wijken geen hinder ondervinden van een vergroting van het stadion. Dat zal moeten gebeuren door aanpassingen in het openbaar vervoer, het bouwen van een parkeergarage, het bouwen van fietsenstallingen, het structureel organiseren van (pendel)busvervoer en het zorgen voor ‘peakshaving’ (stadionbezoekers niet allemaal tegelijk laten aankomen en niet allemaal tegelijk laten vertrekken).

Mocht Feyenoord begin maart besluiten niet met BAM in zee te gaan, begint het proces grotendeels weer van voor af aan. Logischerwijs betekent dit een jarenlange vertraging.

Bron: Rijnmond.nl

(null)

You must be logged in to post a comment Login