Nieuws

Geertruida over stotteren: “Ik ben best druk in de kleedkamer, daar ben ik op mijn gemak”

on

In gesprek met Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad wil Lutsharel Geertruida eenmaal praten over het feit dat hij stottert en daardoor nooit na afloop van een wedstrijd op tv verschijnt.

Enkele weken geleden gaf de Rotterdammer nog wel een interview aan het Feyenoord Magazine. Geertruida doet eenmaal zijn verhaal, omdat hij wil voorkomen dat al zijn interviews over zijn spraakgebrek gaan.

Geertruida: “Ik begrijp ook dat er in dit eerste interview naar gevraagd wordt. Ik heb nooit het idee gehad dat stotteren mijn voetballoopbaan in gevaar zou kunnen brengen. Het belemmert me ook niet op het veld of in de kleedkamer. Een interview, en dan vooral voor een camera, dat is nog een ander verhaal.” Aan de andere kant is Geertruida geen muurbloempje en is naar eigen zeggen dan weer wel best druk in de kleedkamer.

In de kleedkamer is hij ontspannen en voelt hij zich daar op z’n gemak. ,,Het is heel bijzonder om als Rotterdamse jongen erin te slagen om Feyenoord 1 te halen. Ik heb het shirt met nummer 41 in mijn kamer hangen. Dat shirt droeg ik toen ik voor het eerst bij de wedstrijdselectie zat en ik viel die dag niet eens in. Er was een situatie onder Giovanni van Bronckhorst dat er voor de Klassieker tegen Ajax opeens weinig centrale verdedigers beschikbaar waren. Mijn naam viel, maar Van Bronckhorst gaf aan dat ik nog stappen moest maken.”

Geertruida is op dit moment de meest scorende verdediger van Feyenoord sinds Ronald Koeman. De huidige trainer van Barcelona scoorde in seizoen ‘95-‘96 maar liefst 14x voor Feyenoord. Geertuida wist dit seizoen al 8x het net te vinden. (5x eredivisie, 2x beker, 1x Europa League). De huidige verdediger van Feyenoord hoopt op de lange termijn in de as van het veld te kunnen spelen.

Geertruida ziet het eind van de competitie met vertrouwen tegemoet. De verdediger gaat er vanuit dat Feyenoord de play-offs kan ontwijken. Om dit te bewerkstelligen moeten de Rotterdammers zondag in De van Vitesse winnen en daarna geen misstap meer maken. Feyenoord speelt na Vitesse nog tegen ADO (uit) Ajax (thuis) Heracles (uit) en RKC (thuis) .

Volgens Geertruida legt hij de lat hoog. Een uitnodiging voor het nationale elftal van Curaçao legde de rechtsback naast zich neer. Geertuida hoopt op termijn zich in het Nederlands Elftal te kunnen spelen.

Ook in de eredivisie wil Geertruida altijd het maximale uit de wedstrijden halen. Als voorbeeld noemt hij het gelijke spel in de uitwedstrijd tegen PSV (1-1). In de media ging het er toen over dat ik boos was omdat we niets hadden aan een punt. Zo denk ik ook. Het kan altijd beter en de lat moet altijd hoger. Volgens mij is dat de manier om ver te komen als voetballer.’’

Foto ©️FeyenoordinBeeld.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply