Nieuws

Geen woorden maar tranen

on

Bij Feyenoord heerste gisteren nog altijd enorme verslagenheid, een dag na de tragische dood van de vrouw van keeperstrainer Patrick Lodewijks. De selectie van trainer Fred Rutten werkte op Varkenoord een training af, maar de spelers worstelden duidelijk nog met het vreselijke nieuws van een dag eerder. Langs de kant spraken de supporters vooral over Yvonne Lodewijks, de vrouw van de 48-jarige keeperstrainer die woensdag nabij Eindhoven verongelukte.

Uiteraard leeft de selectie intens mee met de doelman die al sinds 2002 in dienst is van de club. De doelverdedigers Kenneth Vermeer, Erwin Mulder en Ronald Graafland werkten geruisloos oefeningen zonder hun trainer af. De leiding van Feyenoord geeft Lodewijks alle tijd en ruimte om met zijn drie dochters het enorme verdriet te verwerken. Of de Brabander dit seizoen nog terugkeert, is niet duidelijk. Dat mag Lodewijks, die ook nog bij Oranje op de loonlijst staat, zelf invullen.

Voor het Maasgebouw lagen bloemen en kaarten, als steun in de rug voor de familie. De selectie van Feyenoord heeft drie dagen vrij en zal vanaf begin volgende week de blik weer fanatiek richten op de thuiswedstrijd tegen Vitesse. Die wedstrijd is cruciaal in de strijd om de derde plaats in de eredivisie.

Op de achtergrond zijn de supporters al begonnen met de voorbereidingen op een groots eerbetoon tijdens het treffen met Vitesse op 10 mei. De fanatieke aanhang slaagde er al zo vaak in om na trieste gebeurtenissen op indrukwekkende wijze een steuntje in de rug te vormen. Ronald Koeman pinkte vorig seizoen, na het overlijfen van zijn vader Martin, een traantje weg toen het Legioen in De Kuip tegen PEC Zwolle massaal het ‘You never walk alone’ inzette. ,,Hartverwarmend,” oordeelde een geëmotioneerde Koeman destijds na afloop.

Bron: Ad.nl

  

You must be logged in to post a comment Login