Nieuws

Geen speciale maatregelen bij Feyenoord-Manchester City

on

Bij het eerste duel in de Champions League van Feyenoord volgende week woensdag zijn er geen speciale maatregelen om de fans van de Rotterdamse club en die van Manchester City uit elkaar te houden. De Engelse bezoekers -maximaal 2400- zijn welkom om overal in de stad een biertje te drinken.

,,De ervaring leert dat veel van de fans uit Engeland overdag in Amsterdam zijn”, zegt de woordvoerder van burgemeester Ahmed Aboutaleb.

Verleden jaar was er wel een fanzone voor Manchester United, de aartsrivalen van fans uit dezelfde stad om een confrontatie met Rotterdamse supporters te voorkomen. De gedachte was toen dat er fans zonder kaartje naar Rotterdam zouden komen.

Op de fanzone, op een parkeerplaats vlakbij Rotterdam Centraal, konden zij het duel bekijken. De fanzone bleef echter zowel overdag als tijdens de wedstrijd die Feyenoord met 1-0 won nagenoeg leeg. De Engelse fans die in de stad waren, kozen hun eigen plek om voor de wedstrijd een feestje te vieren zonder dat dit voor problemen zorgde.

Bron: Ad.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login