Nieuws

Geen groepsarrangementen meer toegelaten voor duels met Feyenoord

on

FC Groningen weet hoe een groep van circa veertig Feyenoord-supporters zondagmiddag aan kaarten is gekomen voor een thuisvak in Euroborg. De toegangsbewijzen zijn via een aanvraag voor een groepsarrangement uit Noord-Nederland in Rotterdamse handen terecht gekomen.

De Trots van het Noorden zal in de toekomst bij thuiswedstrijden tegen Feyenoord geen aanvragen voor groepsarrangementen meer honoreren en bekijkt ook bij andere thuiswedstrijden van de club nog kritischer naar de groepsaanvragen die binnenkomen.

FC Groningen heeft ook het bovengenoemde groepsarrangement in de aanloop naar de wedstrijd van afgelopen zondag bekeken en gecheckt, maar alle informatie die het daarbij verzamelde, leek te kloppen. Geen enkel signaal of antwoord op vragen richting de groepsaanvraag wees of duidde erop dat de kaarten niet bedoeld waren voor het voorgehouden groepsuitje en uiteindelijk in Rotterdamse handen zouden belanden.

“Het is een vervelende en harde conclusie voor ons geweest”, zegt algemeen directeur Hans Nijland. “Wij hadden geen aanleiding de betreffende groepsaanvraag niet te honoreren, maar zijn daarbij toch nog te veel ter goeder trouw gebleken. Dit betekent dat we bij toekomstige wedstrijden tegen Feyenoord geen enkele groepsaanvraag meer zullen honoreren. Dat doet ons zeer, want dit past niet bij het zijn van een volksclub en onze wens laagdrempelig te zijn en het bezoeken van voetbalwedstrijden in Euroborg voor alle liefhebbers mogelijk te maken.”

Zondagmiddag werd in Euroborg al snel na het begin van de wedstrijd duidelijk dat een groep van zo’n veertig Feyenoord-supporters zich had verzameld in een vak op de tweede ring van de Piet Fransen Tribune. Toen zij zich nadrukkelijk lieten horen en zien en bovendien ook nog eens de 0-1 werd gescoord door Feyenoord ontstond er onrust en waren er schermutselingen op een deel van de tribune in Euroborg.

Direct na afloop van het duel met Feyenoord liet de club al weten een grondig onderzoek te zullen instellen naar de gang van zaken die middag in Euroborg, waarbij ook de rol van enkele Groningen-supporters nader wordt onderzocht. Nijland: “Wij kunnen en willen niet meer het risico lopen dat voetballiefhebbers zich in Euroborg onveilig voelen, zoals afgelopen zondag het geval is geweest. De maatregel die we voor thuiswedstrijden tegen Feyenoord zullen gaan treffen, dupeert helaas – zoals wel vaker in dit soort ongewenste situaties het geval is – de goedwillenden.”

Nijland geeft daarbij een voorbeeld. “Een groepsaanvraag van bijvoorbeeld een voetbalclub aangesloten bij ons Amateurconvenant kunnen we niet meer honoreren en dat is natuurlijk niet wat wij willen. We kunnen het ons echter blijkbaar niet meer permitteren. De veiligheid van alle bezoekers in Euroborg staat voorop en daarbij kunnen wij geen enkel risico nemen of lopen. Wij willen alle mogelijke storende elementen, die een gevoel van onveiligheid kunnen geven, zoveel mogelijk uitbannen. Dit is een belangrijke maatregel daarin.”

Nijland hoopt dat het niet nodig is om in de toekomst nog meer beperkingen te moeten opleggen bij de kaartverkoop voor thuiswedstrijden van FC Groningen. “Voor de duels met Feyenoord is het nu duidelijk dat er geen ruimte is voor een losser regime. Voor alle overige thuiswedstrijden geldt dat we vanaf nu per keer zullen bekijken of we groepsarrangementen kunnen toestaan of niet.”

Bron: FcGroningen.nl

20140311-151942.jpg

You must be logged in to post a comment Login