Nieuws

Gedenkwaardige editie Feyenoord Charity Galadiner

on

Feyenoord heeft woensdagavond in de Schiecentrale in Rotterdam een gedenkwaardige editie van het Feyenoord Charity Galadiner beleefd. Tijdens de feestelijke avond werd een bedrag van ruim 210.000 euro opgehaald, dat wordt verdeeld onder War Child, de Giovanni van Bronckhorst Foundation en de Feyenoord Foundation. ‘Dit is een heel mooie avond’, sprak Van Bronckhorst, die aangaf dat een deel van de opbrengst ten goede zal komen aan zijn nieuwe project SV Gio.

Naast ruim vierhonderd relaties van Feyenoord en de voltallige selectie, technische staf en directie van de Rotterdamse club waren onder meer ook Minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten en voormalig politicus en Feyenoord-supporter Wouter Bos aanwezig bij het galadiner. Zij zagen hoe voormalig turnster Renske Endel tussen de gerechten door een acrobatische act opvoerde, zwevend in de lucht tussen twee doeken. De aanwezigen in de zaal lieten al tijdens haar optreden hun bewondering blijken en gaven haar een groot applaus.

Nadat de gasten het luxe hoofdgerecht geserveerd hadden gekregen, startte de veiling met in totaal achttien veilingstukken. Er werden forse bedragen geboden op onder meer een door Lionel Messi gesigneerd shirt van het Argentijnse nationale elftal en een VIP-arrangement voor de Champions League finale in Londen.

Ten slotte onthulde de veilingmeester nog een geheim veilingstuk, dat per videofilm werd onthuld door minister-president en Feyenoord-supporter Mark Rutte. Hij bood als veilingstuk een rondleiding voor twee personen door het Binnenhof aan, waarbij hij zijn gasten persoonlijk zou ontvangen. ‘Tijdens mijn bezoek aan de Giovanni van Bronckhorst Academy in De Kuip eerder dit jaar ben ik zeer onder de indruk geraakt van de inspirerende omgeving waarin de kinderen zich kunnen ontwikkelen’, zei Rutte.

Het hoogste bedrag werd uiteindelijk neergelegd voor een VIP-arrangement voor een uitwedstrijd van het Nederlands elftal, al deed Graziano Pellè nog zijn uiterste best om een luxe espressoapparaat onder de aandacht te brengen. De Italiaanse spits beloofde de aanwezigen in de zaal breed grijnzend om persoonlijk het eerste kopje koffie te verzorgen aan degene die het hoogste bedrag over zou hebben voor het apparaat.

Nadat Ruben Schaken en Kostas Lamprou eenieder hadden opgeroepen om voor het goede doel zoveel mogelijk ballen te kopen, kon aan het eind van de avond de balans worden opgemaakt. De cheque met de prachtige opbrengst van ruim 210.000 euro werd overhandigd aan Ronald Koeman en Peter Blangé namens de Feyenoord Foundation, Giovanni van Bronckhorst namens zijn eigen Foundation en Bernard Uyttendaele namens War Child. Allen spraken hierbij hun grote dank uit aan alle aanwezigen voor het schitterende eindresultaat van een gedenkwaardige avond.

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login