Nieuws

Functioneren Van Geel ligt onder vergrootglas

on

Feyenoord is opgekrabbeld uit een diep financieel dal, maar laat vooralsnog na om de laatste stap naar een terugkeer in de top te zetten. Martin van Geel ondervindt daar welicht de gevolgen van, het werk van de technisch directeur ligt intern onder een vergrootglas.

Voetbal International meldt deze week dat voor Van Geel écht cruciale maanden aanbreken. Het directielid stond er lang goed op in Rotterdam, nadat hij van de nummer tien van vier seizoenen geleden weer een topclub maakte. De volgende stap blijft echter uit en dat is volgens velen ook zeker te wijten aan de keuzes die Van Geel maakt.

Zo is Van Geel er verantwoordelijk voor dat Feyenoord in augustus nog niet klaar was voor het nieuwe seizoen, ondanks het feit dat de leegloop er al lang aan zat te komen. Het leidde tot heel duur puntenverlies en uitschakeling in de voorronde van de Champions League. Een spits met scorend vermogen bleef ook uit, ondanks de vele opties die in De Kuip werden aangeboden. Van Geel legde wel miljoenen neer voor Bilal Basacikoglu, die absoluut nog niet klaar blijkt voor het grote werk.

Dat heeft er allemaal toe geleid dat Van Geel onder enige druk staat. Volgens VI móét Feyenoord volgend jaar de volgende stap zetten, anders zal de technisch directeur erop worden afgerekend. Met een klein beetje geld op zak zal Van Geel moeten bewijzen dat hij ook kan kopen. De selectie moet grotendeels intact blijven en er moeten doelpunten gekocht worden. Bovendien is het contract van Fred Rutten nog niet verlengd, is er geen duidelijkheid over de komst van Dirk Kuyt en solliciteert Jordy Clasie wekelijks naar een stap hogerop. Van Geel is aan zet.

Bron: voetbalprimeur.nl

(null)

You must be logged in to post a comment Login