Nieuws

FSV schaart zich voorlopig niet achter ‘Het Nieuwe Stadion’

on

Het afgelopen jaar heeft het FSV bestuur kennisgenomen van diverse stadionplannen. De Feyenoord-familie, bestaande uit de amateurtak Sportclub Feyenoord, Stadion Feijenoord N.V. en de Betaald Voetbal Organisatie (BVO), heeft in september van het afgelopen jaar besloten de keuze laten vallen op consortium VolkerWessels voor de bouw van een nieuw stadion (HNS) op Varkenoord. Ondanks diverse gesprekken is de Feyenoord-familie er niet in geslaagd het FSV bestuur te overtuigen van de claim dat HNS het beste zou zijn voor Feyenoord.

Vanuit FSV perspectief gaat het uiteindelijk maar om één ding: Het beste voor de club én haar supporters. Wij vinden dat de stadiondiscussie zich daar dan ook op dient toe te spitsen. Het FSV bestuur voelt de noodzaak om nu een standpunt kenbaar te maken aangezien de Feyenoord-familie er tot op heden niet in geslaagd is te onderbouwen op welke wijze de BVO er begrotingstechnisch op vooruit zou moeten gaan en welke risico’s de club daarbij loopt.

Zo ontbreekt er een heldere onderbouwing en plaatst het FSV bestuur grote vraagtekens bij bijvoorbeeld in de als conservatief realistisch bestempelde ‘Base Case’ gepresenteerde bezettingsgraad van 95% tijdens competitiewedstrijden. Het onderzoeksrapport van ‘Sport + Markt’ waar onder andere de bezettingsgraad op is gebaseerd, wordt door de BVO en de stadion directeur tot op heden niet gedeeld. Het baart ons dan ook grote zorgen dat het bestuur, evenals alle betrokken Feyenoord-supporters, hier geen kennis van kunnen nemen.
Zo spelen er bij de FSV nog tal van onzekerheden en onbeantwoorde kritische vragen waardoor het FSV bestuur heeft besloten zich op dit moment niet achter HNS te scharen. Een standpunt waar we niet van zullen afwijken zolang de Feyenoord-familie ons niet heeft kunnen overtuigen.

Op mooie beloftes kan het FSV bestuur niet varen. Daarvoor is dit onderwerp te belangrijk voor de toekomst van Feyenoord!

Bron: Feyenoordnet.nl

You must be logged in to post a comment Login