Feyenoordinbeeld

FSV: ‘In dit scenario verliest iedereen en wij als supporters in het bijzonder’

on

Dinsdag was een bewogen dag. Feyenoord heeft bekend gemaakt zeer ingrijpende maatregelen te zullen treffen bij de Europese thuiswedstrijden van dit seizoen. De reactie van onze vereniging was dat we begrijpen dat er maatregelen worden genomen. Daar hebben we veel reacties op gekregen. Van supporters die begrip hebben voor de maatregelen tot supporters die vinden dat deze veel te ver gaan..

De woordkeuze in ons initiële bericht is ongelukkig. We bedoelen daarmee dat we vertellen dat er maatregelen nodig zijn, maar we betreuren dat het deze maatregelen zijn. Dit maakt het hele plezier over drie mooie Europese thuiswedstrijden kapot. Dat dit niet de manier is om een Europese thuiswedstrijd te bekijken is een ieder helder. In dit scenario verliest iedereen en wij als supporters in het bijzonder.

.

De club heeft ons maandagavond uitgelegd waarom ze deze maatregelen hebben genomen en wat de gevolgen en risico´s zijn in het geval dat er toch iets misgaat. Wij hebben daar geen enkele stem in gehad, het is aan ons medegedeeld. De Feyenoord Supportersvereniging wil niets liever dan dat de wedstrijden onder normale omstandigheden worden gespeeld. Het verleden heeft geleerd dat een klein deel van de ‘supporters’ maar niet wil begrijpen dat zaken als het gooien van voorwerpen op het veld niet thuis horen in een voetbalstadion. Het is van groot belang dat een ieder zich dit realiseert.

.

Is het pakket aan maatregelen buitenproportioneel? Wat ons betreft wel. Het aanbrengen van tien meter hoge netten in combinatie met lege parterre tribunes vinden wij dubbelop. Het aanbrengen van netten is immers al een maatregel die er voor moet zorgen dat er geen voorwerpen op het veld komen. We zouden het begrijpen als Feyenoord op de parterres de kaarten zou scannen en extra stewards in zouden zetten. Bovendien bestaan de parterre tribunes uit goedkopere plaatsen dan de plekken op de eerste ring. Nu worden duizenden supporters niet alleen benadeeld dat ze niet op hun ‘eigen’ vak plaats kunnen nemen, maar moeten ze ook nog eens meer gaan betalen.

.

We hopen dat er binnen niet al te lange termijn weer onder normale omstandigheden Europese wedstrijden in De Kuip kunnen worden gespeeld.

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login