Nieuws

FSV De Feijenoorder: “Update over stadionplan Feyenoord City’

on

De supportersvereniging krijgt geregeld vragen van leden over Feyenoord City. Deze week heeft het bestuur van FSV De Feijenoorder een regulier overleg gehad met de directie van Feyenoord. Daarin bespraken we de onderdelen van het stadionplan voor het eventuele nieuwe stadion waarbij de supportersvereniging betrokken is en zaken die betrekking hebben op supporters. Hieronder beantwoorden we de meest gestelde supportersvragen met de actuele informatie uit het gesprek met de directie.

Komt er ook een Legioenzaal in het eventuele nieuwe stadion?
De Legioenzaal is voor veel supporters belangrijk. We beheren de zaal al jaren met trots. In de coronatijd hebben we de zaal nog verder verbeterd, waardoor hij helemaal klaar is als we weer echt mogen. Maar komt er ook in Feyenoord City een Legioenzaal? We hebben dit onderwerp al meermalen besproken met de clubleiding en de projectorganisatie. De club moet er uiteindelijk over beslissen. Op dit moment zegt de clubleiding geen ja, maar ook geen nee. We hopen dat Feyenoord ons allemaal snel meer duidelijkheid hierover gaat geven.

• Hoe zit het met een supportershome?
De supportersvereniging zet al jarenlang geld opzij om in een eventueel nieuw stadion, naast een Legioenzaal met Rotterdamse hardcore vibes, ook een supportershome te kunnen inrichten. Een plek waar supporters samenkomen in de rust en na de wedstrijd. Maar ook om doordeweeks evenementen te organiseren. Of het nu gaat om een bingo, professor Feyenoord of een feest, we hebben gespaard voor een vaste plek om dat te kunnen doen. Helaas hebben we ook hier nog niet het nieuws dat we willen brengen. De club heeft aangegeven dat er binnen het stadion geen plek is, maar dat ze graag met ons kijkt naar een plek bij de horecavoorzieningen die op de fanzone (aan de zijde van het Varkenoordse viaduct) moeten komen. Zo’n plek in de openbare ruimte geniet niet onze voorkeur. Het brengt extra risico’s met zich mee en maakt het onmogelijk tijdens de wedstrijd (rust) in het home terecht te kunnen. We gaan hierover verder in gesprek.

Wanneer wordt het seatingplan bekend gemaakt en wat gaat een seizoenkaart kosten?
Het seatingplan is het plan waarin staat wat een seizoenkaart op welk vak moet gaan kosten. In februari heeft de club ons toegezegd dat de publicatie hiervan geen maanden meer op zich laat wachten. Wij hebben om het plan gevraagd omdat we het belangrijk vinden dat supporters weten waar ze straks aan toe zijn. En omdat we ons zorgen maken of het stadion wel vol komt als de prijzen stijgen. In het overleg van deze week gaf de club aan uiterlijk in september met het plan te komen.

• Maar kan dat allemaal niet sneller?
Wij vinden van wel. Het duurt in onze optiek te lang, dat is ook de reden waarom we je nu een update sturen. We hebben de club gevraagd dit te proces versnellen en duidelijkheid te bieden aan supporters. Een tijd geleden heeft de club ons een conceptversie van het seatingplan getoond. In februari hebben we onze zorgen over meerdere onderdelen daarvan geuit. De club zegt dat die input hen tot nieuwe inzichten heeft gebracht die verwerkt moeten worden in het seatingplan en vraagt ons geduld te hebben.

Hoe zit het dan met de businesscase? Is die goedgekeurd?
We hebben de club gevraagd hoe dat zit, naar aanleiding van het bericht dat ook wij lazen via RTV Rijnmond over het goedkeuren van de businesscase. Feyenoord heeft aan ons bevestigd dat ze de businesscase goedkeuren en dat binnenkort communiceren. Wij vinden het een onlogische volgorde. Want hoe kun je de businesscase goedkeuren zonder dat je de supporters kunt vertellen wat een seizoenkaart gaat kosten? We laten het aan de club om dat uit te leggen.

Zodra de club ons meer duidelijkheid kan bieden, komen we met een update.

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply