Nieuws

FSV De Feijenoorder betreurt dat er geen overleg is geweest met supporters

on

Met de schaal en een feest in De Kuip op zondag en de huldiging op de Coolsingel op maandag viert Rotterdam het kampioenschap van Feyenoord. Alleen relschoppers kunnen nog roet in het eten gooien.
.

De Feyenoord-supporters hebben de huldiging van de mogelijke landstitel in eigen hand. Breken er tijdens of na de wedstrijd bij Excelsior (zondag 7 mei) rellen uit, dan blijft de schaal in de Kuip en gaat de hele huldiging niet door, aldus de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb. ,,Maar samen met de club, de politie en de supporters vertrouw ik erop dat het een onvergetelijk feest wordt’’.

.

Wint Feyenoord volgende week zondag van Excelsior, dan wordt de kampioensschaal niet op Woudestein, maar in De Kuip uitgereikt. Volgens Aboutaleb stappen de spelers na de wedstrijd ‘bezweet en wel’ in de bus om zich zo snel mogelijk te voegen bij de circa 35.000 fans, die in het stadion op Zuid de wedstrijd op schermen hebben gevolgd. Voor en na het duel timmert Feyenoord nog een programma met artiesten in elkaar. Supporters met een seizoenkaart hebben voorrang voor een plekje in de Kuip. Een kaartje kost 10 euro.

.

De maandag na het kampioenschap volgt rond het middaguur de huldiging van de kampioenen op het balkon van het Stadhuis. Eerder is niet mogelijk. De stad heeft tijd nodig om de Coolsingel en het Stadhuisplein om te bouwen tot tijdelijk evenementenplein. Van Hofplein tot Churchillplein wordt de Coolsingel afgesloten. Op de plekken waar geen zicht is op het balkon, komen schermen te staan.

.

Omdat Rotterdam een grote toeloop verwacht, wordt het marktterrein aan de Binnerotte achter de hand gehouden om supporters op te vangen. Ook daar is de huldiging op schermen te zien. De winkels zullen op maandag een paar uur langer gesloten blijven.

.

Competitievervalsing

De uitreiking van de schaal in de Kuip is bijzonder. Normaal krijgt de kampioen de trofee overhandigd in het stadion waar de titel is behaald. De wedstrijd verplaatsen van Woudestein naar de Kuip is geen optie, aldus de Rotterdamse politiechef Frank Paauw. ,,Dat zou competitievervalsing zijn.’’ De KNVB staat achter de aanpak om de schaal op Zuid te overhandigen. 

.

Supporters met een kaartje voor Excelsior-Feyenoord moeten kiezen. Of de wedstrijd van dichtbij volgen of naar de Kuip voor het hele programma, inclusief de uitreiking van de schaal. De supportersvereniging wil een regeling voor iedereen.

.

Het stadion van Excelsior biedt plaats aan slechts 400 meegereisde Feyenoord-fans. Die wordt aangeraden om na afloop met de fiets voor de schaal naar de Kuip te gaan.

.

Voor de vele honderden Feyenoorders, die in het bezit zijn van een halve seizoenkaart van Excelsior of op de zwarte markt kaarten hebben bemachtigd, is geen plek in het stadion op Zuid. ,,Zij zullen moeten kiezen tussen de wedstrijd op het veld of het hele programma in de Kuip’’, zei Abouteleb vandaag afgemeten.

.

Regeling

Voorzitter Wim van Merkensteijn van supportersvereniging FSV De Feijenoorder pleit voor een regeling waarmee alle bezoekers van Woudestein zondag ook naar de huldiging in de Kuip kunnen komen. ,,We willen in ieder geval dat de poorten open blijven, zodat de laatkomers er nog bij kunnen. We moeten nog bekijken hoe we dat gaan regelen.’’ Van Merkensteijn schat in dat het merendeel van Woudestein zondag op de hand van Feyenoord zal zijn. ,,Misschien wel 3500 mensen.’’ Hij betreurt het dat de supporters niet bij het vooroverleg betrokken zijn geweest.

.

De politie legt voor de wedstrijd op Woudestein een ‘tweede ring’ aan rondom het stadion in Kralingen. Om te voorkomen dat supporters zonder ticket het onderkomen van Excelsior bestormen of op slinkse wijze binnenglippen, controleert de politie buiten het stadion alle supporters op de geldigheid van hun kaartje. Na deze ‘pré-check’ mogen de bezoekers pas door naar de toegangspoorten van Woudestein.

.

Feyenoord is ingenomen met de extra opvang in De Kuip. Woordvoerder Raymond Salomon schat tussen de 30.000 en 45.000 mensen een plekje in het stadion kunnen krijgen.

.


Bron: Ad.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login