Feyenoordinbeeld

Frictie rond draconische maatregelen Feyenoord

on

Bij Feyenoord is met verbazing gereageerd op de frontale aanval van burgemeester Ahmed Aboutaleb. Die stelde donderdag in de Rotterdamse commissievergadering dat hij niet betrokken is geweest bij de draconische maatregelen, die Feyenoord rond de thuiswedstrijden in de Europa League wil nemen.

.

Een van die maatregelen is het terugbrengen van de capaciteit naar 26 duizend plaatsen. ‘Dat is gebeurd zonder overleg. Deze duizenden supporters zullen niet allemaal thuis gaan kijken, maar samen in bars en cafés. Daardoor dreigen er problemen met de openbare orde’, baalde de burgemeester. De politie van Rotterdam bezint zich nu inderhaast op de te nemen maatregelen.

.

De zorgen zijn groot met de komst van Manchester United en Fenerbahçe, clubs met een grote aanhang, die slechts weinig kaarten zullen krijgen. Een kaartje bemachtigen is bijna onmogelijk, maar de kans is aanwezig dat groepen alsnog af zullen reizen. Zo verplaatst het probleem zich in de ogen van de burgemeester van stadion naar stad.

.

Cocktail

‘De driehoek is wel degelijk geïnformeerd’, countert Raymond Salomon namens Feyenoord. ‘Dat heeft Eric Gudde gedaan voordat wij naar buiten traden met onze plannen. Dat wij een cocktail van beslissingen zouden gaan nemen was al lang bekend, daar is het in de nieuwjaarspeech zelfs al over gegaan, dus dat kan voor niemand als een verrassing komen. Wij zijn verantwoordelijk voor de orde in ons eigen stadion, daar moeten wij ook inderdaad zelf over beslissen.’

.

De eerste thuiswedstrijd tegen Manchester United is al over twee weken. In Engeland is teleurgesteld gereageerd op het door de verminderde capaciteit kleine aantal beschikbare kaarten. Overigens zijn niet alleen de thuiswedstrijden intussen beladen, ook de gigantische run op vliegtickets en losse kaarten in Manchester vanuit Nederland geeft aan dat het bezoek van Feyenoord daar niet geruisloos voorbij zal gaan.

.

Mourinho-effect

De verhalen dat Feyenoord een aanvraag heeft gedaan voor meer kaarten kloppen niet. Gisteren was er een delegatie uit Manchester op bezoek in Rotterdam, waarbij de Engelsen stelden dat er verwacht wordt dat de wedstrijd in ieder geval uitverkocht zal zijn, al was het maar vanwege het Mourinho-effect. Dus geen extra kaarten voor Feyenoord. Anderzijds zijn er vanwege de maatregelen in De Kuip ook maar 1200 kaarten beschikbaar voor Engelse fans.

.

Ook reisde afgelopen week een delegatie van Feyenoord naar Istanbul, waar de lokale autoriteiten weinig problemen verwachten. Feyenoord – dat zo’n zevenhonderd meereizende fans verwacht – wordt door de fans in Istanbul toch gezien als de club van Robin van Persie en Dirk Kuijt.

.

De schijnbaar slechte communicatie tussen burgemeester en bestuur is op zijn zachtst gezegd niet handig. De komende maanden zullen Feyenoord en de burgemeester elkaar nog hard nodig hebben, dan zal de gemeenteraad zich namelijk buigen over de nieuwe stadionplannen.

.

Bron: Vi.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login