Nieuws

Fraser stopt eind van seizoen bij Vitesse

on

Henk Fraser stopt aan het eind van dit seizoen als trainer van Vitesse. De oefenmeester van de subtopper verlengt zijn aflopende contract in Arnhem niet.

Marc van Hintum, die als technische man bij Vitesse de honneurs waarneemt na het vertrek van Mo Allach, zei eind november al in de winterstop met Fraser te praten over zijn toekomst. Uit die gesprekken is de verwachting werkelijkheid geworden: Fraser neemt afscheid van Vitesse.

In 2017 gaf de coach enigszins al aan te gaan vertrekken uit Gelderland. Een belangrijke reden hiervoor was de bemoeienis van de raad van commissarissen op het technische beleid van Vitesse. Dit deed eerder Allach, waarmee Fraser goed samenwerkte, besluiten te vertrekken naar Maccabi Haifa in Israël.

Fraser is bezig met zijn tweede seizoen aan het roer als eindverantwoordelijke in Stadion Gelredome. In de Eredivisie werd Fraser in zijn eerste jaar vijfde, dit seizoen staan de Arnhemmers momenteel achtste. Het absolute hoogtepunt was de winst in het toernooi om de KNVB-beker. In de finale werd AZ met 0-2 verslagen. Het betekende de eerste prijs in de clubhistorie van Vitesse.

Bron: Vi.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login