Nieuws

Fraser: ‘Anders was ik ook naar Rome gegaan’

on

Henk Fraser denkt in aanloop naar het tweeluik van Feyenoord met AS Roma automatisch terug aan de Europese avonturen die hij als speler meemaakte. De trainer van ADO Den Haag speelde in de jaren negentig onder toeziend oog van vele supporters memorabele uitwedstrijden in het shirt van de Rotterdammers.

Ook in Rome kan de ploeg van trainer Fred Rutten rekenen op de steun van duizenden supporters. “Het is te gek om zoiets meegemaakt te hebben. Noem de uitwedstrijden tegen Werder Bremen, Tottenham Hotspur en AS Monaco. Die momenten zijn mij echt bijgebleven. Zij waren een extra stimulans voor ons. Als ik het niet zo goed naar mijn zin zou hebben bij ADO en niet bezig was geweest met mijn eigen ontwikkeling, dan was ik waarschijnlijk meegegaan met deze groep mensen,” zegt Fraser tegenover RTV Rijnmond.

Fraser dicht Feyenoord zeker goede kansen toe. “Italiaanse ploegen blijven heel lastig. Het verleden heeft uitgewezen dat we daar vrij lastig winnen. Aan de andere kant herinner ik mij in 2002 dat Inter Milan werd uitgeschakeld. Die schatte ik destijds ook hoger in. Feyenoord heeft een indrukwekkende reeks gemaakt in de Europa League, dus ik zie niet in waarom ze geen kans zouden maken in Rome. Het is een goede ploeg, maar ook geen wereldploeg.”

Bron: Rijnmond.nl

(null)

You must be logged in to post a comment Login