Nieuws

Frank Arnesen noemt situatie Feyenoord Onder 21 ‘absurd’

on

Technisch directeur Frank Arnesen noemt de situatie omtrent het Onder 21 elftal ‘absurd’. De Eredivisie, de Keuken KampioenDivisie en de Vrouwen Eredivisie zijn de enige categorieën die de status topsport hebben gekregen van de overheid. Het Feyenoord O21 mag door deze status niet eens meer gezamenlijk trainen.

De ploeg van Rini Coolen mag slechts in groepjes van vier trainen. Dit ondanks dat er tot midden november geen wedstrijden in de O21-competitie worden gespeeld.

Arnesen laat in De Telegraaf weten dat hij contact heeft gezocht met de technisch directeur van de KNVB en heeft Nico-Jan Hoogma verzocht of Feyenoord Onder 21 volledig afgezonderd, op een complex dat verder hermetisch is afgesloten mag trainen.

Het is voor Feyenoord een rare situatie; Ajax, PSV en AZ kunnen wel alles doen met hun talenten, omdat zij uitkomen in de Keuken Kampioen Divisie, maar de spelers van Feyenoord Onder 21 zijn ook fullprofs.

Arnesen kreeg nul op rekest: “Het is niet eens de KNVB die het verbiedt. De bond heeft het namelijk voorgelegd bij de GGD, maar die stelt dat er geen uitzonderingen kunnen worden gemaakt. Alleen de genoemde categorieën mogen trainen en spelen.”

Feyenoord O21 staat momenteel op de zevende plaats in de competitie, die bestaat uit acht teams. Feyenoord O21 heeft slechts drie wedstrijden gespeeld en heeft pas drie punten. Koploper Fc Groningen O21 heeft vijf wedstrijden gespeeld, de nummer 2 Almere City heeft inmiddels al zes wedstrijden gespeeld.

Oorzaak van de verschillen in de gespeelde wedstrijden is dat bij Feyenoord Onder 21 bij sommige spelers het coronavirus was vastgesteld en daardoor enkele wedstrijden uit de competitie gehaald zijn. Arnesen in De Telegraaf: “In januari komt er een kampioenspoule, maar zo kan het team van Feyenoord niet eens de wedstrijden meer inhalen. We liggen een maand stil nu.”

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login